Nvidia lover rimeligere SLI-skjermkort

Nvidia annoserte mandag en ny grafikkprosessor som skal gi middels dyre skjermkort med SLI-støtte.

Nvidia annoserte mandag en ny grafikkprosessor som skal gi middels dyre skjermkort med SLI-støtte.

Nvidia annonserte i går den en ny variant i grafikkprosessorfamilien GeForce 6. Den nye grafikkprosessoren kalles GeForce 6800 GS og er beregnet for middels dyre skjermkort.

- Hvis du ser på listen over spill som ventes å bli hete til jul, inkludert Age of Empires 3, Call of Duty 2, Quake 4, eller Serious Sam 2, er fellesnevneren at de alle støtte den nyeste 3D-funksjonaliteten og krever en mengde grafikkytelse for å levere en behagelig spillopplevelse, sier Ujesh Desai, sjef for for Nvidias grafikkbrikker for stasjonære maskiner.

GeForce 6800 GS GPU støtter teknologier som Shader Model 3, HDR-belysning (high-dynamic range) og Nvidia SLI-løsning (Scalable Link Interface) for sammenkobling av flere grafikkprosessorer eller grafikkort. Brikken har et 256 bits minnegrensesnitt og en dedikert videoprosesseringsenhet.

Ifølge Nvidia vil kort fra tredjepartsleverandører basert på den nye grafikkprosessoren, dukke opp på markedet i disse dager, til en pris på omtrent 249 dollar, omtrent 1700 kroner.

Til toppen