Ny aktør vil kjøpe BaneTele

Et investeringsselskap ønsker å kjøpe BaneTele, men vil møte sterk konkurranse når selskapet legges ut for salg.

Et investeringsselskap ønsker å kjøpe BaneTele, men vil møte sterk konkurranse når selskapet legges ut for salg.

Det er investeringsselskapet Reiten og Co som ønsker å kjøpe statlige BaneTele, når selskapet snart legges ut for salg, skriver Dagens Næringsliv.

BaneTele disponerer et landsdekkende fibernett, og blir sett på som eneste aktør i Norge som kan gi Telenor konkurranse på fastnettet.

Flere industrielle aktører har meldt sin interesse for. Nå dukker det opp en ren finansiell aktør som mulig kjøper av selskapet.

- Vi vil sitte med majoritetseierskap. Det setter vi som et krav. Men vi trenger ikke å eie hele selskapet, sier daglig leder Bård Brath Ingerø i Reiten & Co til DN.

De aktørene som har meldt sin interesse for BaneTele er Song Networks, Catch Communications, ID-Gruppen, Bredbåndsalliansen. I tillegg har TeliaSonera og danske TDC bedt om å bli orientert om prosessen, ifølge DN.

BaneTele-sjef Matthias Peter har tidligere uttalt at selskapet vil trenge en kapitaltilførsel på 100-150 millioner kroner for å kunne etablere seg som en sterk konkurrent til Telenor. Han har også uttalt at eieren like gjerne kan bli en rent finansiell aktør som en industriell aktør.

Reiten & Co investerer gjennom ni investeringsfond i alt fra outsourcing til olje, eiendom og telekom, ifølge DN. Salget av Moss Maritime for en halv milliard kroner er Reiten & Cos mest omtalte investering.

    Les også:

BaneTeles nett:

BaneTeles nett er det nettet med høyest overføringskapasitet i Norge. Fibernettet har nesten ubegrenset kapasitet, og det kan gjøre trippelnettløsninger dagligdags for norske kunder. Det vil si at kundene kan få levert hurtig Internett, høykvalitets IP-telefoni og TV/video via bredbånd.

BaneTele overtok konkursboet i Enitel, som gjorde store investeringer i et fibernett basert på kraftlinjene i Norge. I tillegg har BaneTele en leieavtale med Jernbaneverket om fibernettet som går langs jernbanen. Til sammen utgjør dette et nett på totalt 12.500 km, som dekker store deler av Norge.

BaneTele leverer i dag høykapasitetstjenester til operatører og bedrifter, med tjenester innen områdene Internett, kapasitet og datakommunikasjon. Videre leveres IP-produkter og -tjenester tilpasset ulike avanserte segmenter og brukerkrav fra telekomindustrien. I tillegg leverer BaneTele telefoni- og datakommunikasjon til mer enn 10.000 brukere innen det jernbanerelaterte markedet.

Aksessnettet består av en kombinasjon av fiber og trådløs aksess. De fiberoptiske kablene har langt større kapasitet enn det tradisjonelle telenettet basert på kobber, og dimensjoneres så langt med 24 til 240 fibre per strekning. På hvert fiberpar kan det eksempelvis overføres flere hundretusen samtidige telefonsamtaler. Dette åpner for avanserte teletjenester og kan utnyttes til å overføre både data, telefoni og videokonferanser på linjen samtidig.

Innenfor SDH-kapasitet kan man velge overføringshastigheter fra 2 Mb/s til 10 Gb/s. Tjenesten leveres som punkt-til-punkt samband. Radioaksess gjør at selskapet raskt kan knytte kunder over hele landet direkte til nettet, uten å benytte andre leverandørers linjer.

Til toppen