Ny Android-versjon allerede før sommeren?

Skal også kunne kjøres på Windows 8-nettbrett.

Ny Android-versjon allerede før sommeren?

Skal også kunne kjøres på Windows 8-nettbrett.

Allerede før noe mer enn en liten håndfull enheter har fått på plass Android 4.0 Ice Cream Sandwich (ICS), så kommer de første ryktene om at neste versjon allerede er i siktet.

Nå skal man være litt forsiktig med å stole for mye på uttalelsene som det nettstedet Digitimes stadig formidler fra taiwanske elektronikkprodusenter. Detaljene i denne saken skurrer muligens litt, men det er ikke usannsynlig at hovedbudskapet kan stemme.

Ifølge Digitimes' kilder vil Google gi ut Android 5.0 «Jelly Bean» i løpet av andre kvartal. Google arrangerer hvert å konferansen Google I/O i mai, og dette er en sannsynlig arena for en slik lansering. Dersom kildekoden gjøres tilgjengelig innen juni, vil nettbrettleverandørene trolig ha tilstrekkelig tid på seg til å gjøre sine tilpasninger innen de første Windows 8-baserte nettbrettene kommer på markedet.

Mange mener at Google også nå også kommer til å få laget et Nexus-nettbrett, altså en referansemodell som demonstrerer mulighetene den nye versjonen av Android tilbyr. Hittil har Google bare gitt ut tre Nexus-modeller – hvor samtlige er smartmobiler.

Ifølge Digitimes' kilder vil Android 5.0 først og fremst tilby ny nettbrettfunksjonalitet. Den eneste funksjonaliteten som nevnes i artikkelen, er en mulighet for å kjøre både Android 5.0 på enheter som i utgangspunktet er Windows 8-baserte. Det skal være mulig å veksle mellom de to operativsystemene uten å måtte starte nettbrettet på nytt.

ARM-baserte nettbrett med Windows 8 vil etter alt å dømme ikke kunne startes opp med et annet operativsystem enn Microsofts, så nøyaktig hvordan dette skal fungere, er noe uklart. En løsning basert på virtualisering er én mulighet.

Digitimes mener at nettbrettleverandørene er misfornøyde med hvordan salget av Android 4.0-baserte nettbrett går. Med tanke på at det bare finnes noen få nettbrett med ICS-utgaven på markedet (Asus Eee Pad Transformer Prime og Motorola Xoom), kan en slik bedømmelse virke noe forhastet. Kildekoden til Android 4.0 ble først gjort tilgjengelig i november.

«Jelly Bean», de angivelige kodenavnet på Android 5.0, ble antydet allerede i september i fjor.

    Les også:

Til toppen