BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny applikasjon gir interaktive Office-dokumenter

Microsoft har demonstrert Vizact på en messe i USA. Applikasjonen skal gjøre det mulig å utstyre Word og Excel-dokumenter med interaktive webaktige egenskaper.

Eirik Rossen
10. feb. 1999 - 10:31

Hensikten er å gjøre det enklere å lage dokumenter der man kan navigere direkte til kapitler og avsnitt ved hjelp av klikkbare pekere skjult under overskrifter, knapper eller grafikk. Den første visningen av en rapport kan inneholde bare innholdsfortegnelsen og en oppsummering. Mer innhold kommer først fram når du klikker på det du vil lese mer om. Det skal også være mulig å få deler av et dokument til å skrolle automatisk.

Det er ennå ikke klart når en betautgave av Vizact blir klar. Applikasjonen vil først komme som et frittstående produkt i løpet av andre kvartal i år, og vil deretter innlemmes i Office 2000-suiten. Den første utgaven av denne suiten skal ikke inneholde Vizact.

Vizact skal brukes til å bearbeide Office 2000-dokumenter. Det er ikke opplyst om hvorvidt bearbeidede dokumenter vil kunne leses av eldre utgaver av Office-suiten. Bearbeidede dokumenter kan eksporteres til webformatet html og leses i en nettleser.

Teknologien som nyttes er døpt HTML+Time. Det er utviklet av Microsoft, Macromedia og Compaq i fellesskap, og er overlevert World Wide Web Consortium til vurdering som mulig standard.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra