Ny BenQ-mobil med WLAN og GPS

BenQ Mobile annonserte i dag en rekke nye mobiler. Den mest spennende har blant annet GPS-mottaker.

BenQ Mobile annonserte i dag en rekke nye mobiler. Den mest spennende har blant annet GPS-mottaker.

BenQ Mobile har i forbindelse med CeBIT-messen, som åpnet i dag, annonsert en rekke nye mobiltelefoner som skal komme på markedet i løpet av det neste halvåret. Mest spennende er nok modellen BenQ-Siemens P51, en relativt stor smarttelefon rettet mot bedriftsmarkedet.

Mobilen er basert på Windows Mobile 5.0-operativsystemet og er utstyrt med en 2,83 tommer stor, trykkfølsom skjerm med vanlig QVGA-oppløsning (240 x 320 piksler) og støtte for 65 tusen farger. Den vil ha en integrert GPS-modul, slik at den kan brukes som navigasjonsenhet, men det er uklart hvorvidt det følger med noen ferdig løsning som utnytter denne, eller om dette må kjøpes som tilleggsutstyr.

Dataoverføring kan skje via Bluetooth, USB eller WLAN (820.11b/g). Mobilen leveres med Skype-klient for IP-telefoni. Mobilen har vanlig QWERTY-tastatur.

P51 er utstyrt med 128 MB RAM og 128 MB flashminne, samt et SDIO-spor (Secure Digital I/O) for bruk av SDIO-kort, noe som åpner for tilkobling av blant annet en digital TV-tuner eller en skanner.

Kameraet i mobilen har en oppløsning på 1,3 megapiksler. Det er utstyrt med LED-lys og støtter korte videoopptak lagret som H.264 eller MPEG4. Mobilen kan også spille av videoformatene WMV og .3GP, i tillegg til lydformatene MP3, WAV, WMA, MIDI, AMR, AAC og AAC+.

P51 vil ha målene 122 x 60 x 20 mm og veie 170 gram. Med standardbatteriet er standbytiden oppgitt til å være opptil 150 timer, mens taletiden er begrenset til 240 minutter.

P51 vil leveres med blant annet stereo hodetelefoner og USB-kabel. Den skal komme på markedet i juli.

Til toppen