BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny CA-suite ordner applikasjoner og databaser

ManageIT anvender Computer Associates' nevrale teknologi for å styre applikasjoner og databaser, og tune dem slik at de yter mest mulig.

Eirik Rossen
5. aug. 1999 - 16:21

ManageIT er foreløpig bare på beta-nivå. CA regner med å ha en kommersiell utgave klar innen utgangen av året. Programvaren bygger på den samme typen agentteknologi som selskapet kunngjorde i desember i fjor i forbindelse med tredje generasjon av systemforvaltningsverktøyet Unicenter. Den grunnleggende idéen er at styringsverktøy samhandler med programvareagenter som tråler et nettverk og samler kunnskap og erfaring. Agentene kan enten ta avgjørelser på egen hånd, eller slå alarm og søke assistanse fra en levende operatør.

ManageIT besørger to grunnleggende funksjoner: ytelse og optimalisering. Ytelse vil si hastighet og alt som har med å holde et system gående. Optimalisering har med tuning, design og organisering å gjøre, samt sikkerhetskopiering og gjenoppretting.

ManageIT inneholder to typer agenter. Den ene, "Knowledge Agents" eller kunnskapsagenter, er spesifikke for hver database eller system der ytelsen skal styres gjennom ManageIT. CA har oppgitt navnene på et trettitalls kunnskapsagenter, rettet mot blant andre databaser som Oracle, Jasmine, Ingres, SQL Server, DB2 og Sybase; mot operativsystemer som Windows NT, Novell NetWare, MVS, OS/390 og Unix; mot IBM-systemer som CICS og MQSeries; mot forvaltningssystemer som SAP og PeopleSoft; og mot gruppevare som Microsoft Exchange og Lotus Notes.

Kunnskapsagentene samler informasjon om komponenter og prosesser innenfor databasene og applikasjonene, fordelt på opptil 200 parametere som antall samtidige brukere og tranaksjonsrate.

Den andre agenttypen, nevrale agenter eller "neugent" i CAs egen terminologi, analyserer data, sammenlikner med kjente mønstre bakover i tid, og danner seg et bilde av hva som kan skje framover, på bakgrunn av erfaring med hvordan tilsvarende mønstre har utviklet seg tidligere.

Poenget med dette er å varsle om kriser før de inntreffer, slik at man rekker å ta forebyggende tiltak, før brukerne merker noe.

Pris og pakking er ennå ikke klare. Ifølge CA, vil det bli aktuelt å tilby ManageIT både som suiter sammensatt for typiske miljøer, og i form av atskilte moduler for spesifikke behov.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.