BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny databrikke vet nøyaktig hvor du er

Også innendørs.

Broadcoms nye brikke skal kunne tilby raskere og mer nøyaktig posisjoner og navigasjon
Broadcoms nye brikke skal kunne tilby raskere og mer nøyaktig posisjoner og navigasjon Bilde: Broadcom
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
11. apr. 2012 - 07:17

Så godt som alle smartmobiler i dag har GPS-mottaker og andre midler for å bestemme brukerens posisjon. Men nøyaktigheten er begrenset og innendørs fungerer det heller dårlig.

Nylig introduserte Broadcom en ny posisjoneringsbrikke som kan utnytte posisjonsinformasjonen fra en rekke kilder. Brikken heter BCM4752 og skal både kunne brukes separat eller integreres med Broadcom-plattformen BCM28155 for Android 4.0-enheter.

I tillegg til dagens GPS og GLONASS, støtter BCM4752 også blant annet det kommende, japanske satellittsystemet QZSS. Dette skal sikre rask og nøyaktig posisjonering utendørs.

Men den nye brikken benytter også en rekke andre sensorer til posisjoneringen. Posisjonering ved hjelp av WLAN er utbredt i dag, men BCM4752 støtter også den kommende 802.11ac-teknologien. Dessuten utnytter brikken data fra akselerometer, gyroskop, magnetometer og høydemåler til å beregne hvor brukeren har beveget seg etter at det ikke lenger var mulig å bruke de tradisjonelle posisjonssensorene.

Broadcom nevner i en pressemelding at butikker i kjøpesentra vil kunne utstyres med Bluetooth-baserte «radiofyr» som ytterste fall vil kunne dirigere smartmobilbrukere til rett hylle i riktig butikk. Kombinerer man dette med NFC-teknologien, kan bruken sikre at betaling via NFC kun kan gjøres innen spesifikke land, byer eller til og med butikker.

Selve brikken er laget med 40 nanometers prosessteknologi og skal dekke et areal som er 44 prosent mindre enn konkurrerende GNSS-brikker. Det loves også at brikkens effektforbruk er halvvert i forhold til forrige generasjons brikke fra Broadcom, samt at flere oppgaver kan gjøres uten å involvere håndsettets CPU.

Broadcom skal allerede ha begynt å levere de nye brikkene til enkelte partnere.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.