BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny e-post-sikring endelig lansert

Få dager etter sikkerhetsfeilen som skremte sju millioner brukere av krypteringsprogrammet PGP, lanseres en ny versjon av Pretty Good Privacy.

6. sep. 2000 - 09:46

Krypteringsprogrammet Pretty Good Privacy, eller PGP, ble "oppfunnet" av Phil Zimmermann, som lånte et patent tilhørende RSA Data Security for å lage forbruker-kryptografi.

Opp gjennom årene er koden blitt utviklet av andre, og PGP eies idag av selskapet Network Associates (NAI), som har utviklet PGP videre mot en total sikkerhetsløsning for bedriftsmarkedet.

I slutten av august fikk selskapet seg et solid sjokk da tyske Ralf Senderek avslørte en svakhet ved krypteringens versjon 5 og 6.

Les mer om PGP-sjokket:


Sikkerhetshull oppdaget i PGP

På grunn av dette måtte selskapet utsette lanseringsturneen noen dager, men tirsdag denne uken lanserte NAI altså PGP 7.0 i København.

PGP 7.0 inneholder, i tillegg til den populære gratiskrypteringen for e-post, omfattende sikkerhetsløsninger for datanettverk.

- Ralf Senderek gjorde en flott jobb, og vi ønsker å takke ham. Det er dette som er grunnen til at PGP har åpen kildekode fra starten av, sier NAIs markedssjef Bernard van der Feen.

Han sier den nye versjonen er sikret mot den såkalte ADK-feilen. ADK står for Additional Decryption Key, og er en ekstranøkkel som er lagt inn for at administrasjonen skal kunne ha adgang til kryptert informasjon lagret på de ansattes arbeidsstasjoner på bedriften.

Dette sier van der Feen er nødvendig for å få solgt PGP til bedriftsmarkedet.

Den nye versjonen av PGP skal legges ut på nettet rundt tiende september, ifølge NAIs Danmarks-kontor, og den personlige versjonen er gratis som før, og beregnet for kryptering av e-postkommunikasjon.

Men NAI har utvidede planer for bedriftsmarkedet også. Med fokus på virtuelle privatnett (VPN), inntrenger-deteksjon og brannveggløsninger for

alle firma- og nettverksstørrelser, samt en visstnok svært dynamisk prisstruktur, har de planer om å kapre kunder både i småbedrifter og i

gigantiske globale konsulentselskaper.

Nytt er brannveggløsninger og inntrenger-deteksjon for forbrukerdatamaskiner, samt støtte for krypteringsteknologien X.509, samt

støtte for kryptering av meldinger på det populære meldingsnettverket ICQ.

VPN-løsningen er overført fra 6.x-serien av PGP, og det samme er løsningen for kryptering av harddisk og filer.

Ennå er det bare Windows 95, 98, NT og 2000, samt Mac som kan kjøre PGP 7.0, men kommandolinje-funksjonalitet gjør det mulig å utvide til Unix-miljøet.

Og selskapet har planer om å levere til alle plattformer etter hvert.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.