Ny engelsk-norsk aksjetjeneste lar deg handle på 15 børser samtidig

I januar åpner nordmannen Per Øivind Elvebakk en ny aksjetjeneste. Den lar deg handle på 15 børser, og skal markedsføres for 200 millioner kroner.

I januar åpner nordmannen Per Øivind Elvebakk en ny aksjetjeneste. Den lar deg handle på 15 børser, og skal markedsføres for 200 millioner kroner.

De europeiske børsene arbeider med slå seg sammen, for alene klarer de ikke å stå i mot trykket fra USA. Men nordmannen Per Øivind Elvebakk lanserer en felles europeisk børs allerede i januar. Da åpner hans Sharepeople.com, en ny aksjehandel-tjeneste som lar deg handle på 15 europeiske børser og de tre store amerikanske børsene.

- Du vil kunne handle på 15 børser, noe som i dag krever 15 kontoer og abonnement på 15 børssystemer. Hos oss vil du få alt i én tjeneste, forteller Elvebakk, som er tidligere administrerende direktør i eierselskapet til digi.no, Internett Kanal 1.

Elvebakk kaster seg dermed inn i kampen om det raskt voksende markedet for handel med aksjer på Internett. Her finnes det allerede en rekke europeiske nasjonale aktører samt to store amerikanere - E-Trade og Charles Schwab. Her i Norge slåss syv aktører om kundene, men de lar deg bare handle på Oslo Børs.

Med i kampen mot disse etablerte aktørene har Elvebakk fått tunge venner. Goldman Sachs, GE Capital, Everest Fund (et av George Soros fond), Argonaut og The eVestment har investert i selskap. Det finnes også norske investorer i selskapet, men hvem vil ikke Elvebakk røpe.

Nylig gjennomførte Elvebakk en ny emisjon - ikke for å skaffe penger til å drifte, men til en massiv markedsføringskampanje.

- Vi skal bruke 260 millioner kroner på å lansere Sharepeople i England. Gjennom en massiv reklamekampanje på TV, kino, blader aviser og Internett satser vi på raskt å bli den mest populære tjenesten, sier Elvebakk.

Elvebakk forteller at Sharepeople senere skal bres utover Europa og bekrefter at Norden står høyt på prioriteringslisten, men når vi får en norskspråkelig tjeneste vil han ikke gi noen dato for.

Den siste emisjonen priser Sharepeople til 650 millioner kroner, der Elvebakk eier litt under 10 prosent.

Selskapet ble startet av Elvebakk og Jostein Svendsen, tidligere medgründer i Mogul Media og New Media Science. Men Svendsen forlot selskapet i juni forteller Elvebakk. Med seg har han fremdeles Neil Stapley, tidligere Europasjef i Charles Schwab og Martin Tornqvist, fetteren til Linus "Linux" Torvalds.

Til toppen