Ny fartsrekord for internett

Det ville tatt ett sekund å laste ned alt innholdet på Netflix.

Ny fartsrekord for internett
Forskere har satt ny fartsrekord på internett. Bilde: Colourbox

Forskere har oppnådd den raskeste internettilkoblingen noensinne. Farten er så høy at det kun trengs ett sekund for å laste ned alt innholdet på Netflix.

Forskerne fra University College London klarte å overføre 178 terabit data per sekund. Dette er dobbelt så mye som brukes i noe system i verden, og 20 prosent raskere enn den tidligere rekorden, skriver Independent.

Farten er så høy at det kun trengs ett sekund for å laste ned hele katalogen på Netflix.

Den nærmer seg også den teoretiske grensen for dataoverføring, først utviklet av den amerikanske matematikeren Claude Shannon i 1949.

Gjennombruddet vil sannsynligvis ikke komme private internettbrukere til gode, men kan ha store konsekvenser for industri, næringsliv og det offentlige.

Forskerne mener også at det er relativt enkelt og kostnadseffektivt å gjennomføre oppgraderingene på den fiberoptiske infrastrukturen som behøves for å oppnå høyere de høyere hastighetene.

(©NTB)

Saken er korrigert etter publisering da det sto «terabyte data per sekund» istedenfor «terabit data per sekund» om overføringshastigheten. Også Independent har rettet dette.

Les også