NETTVERK OG INFRASTRUKTUR

Ny fartsrekord for internett

Det ville tatt ett sekund å laste ned alt innholdet på Netflix.

Forskere har satt ny fartsrekord på internett.
Forskere har satt ny fartsrekord på internett. Bilde: Colourbox
Ida OftebroIda OftebroRedaktør for Digi.no og Inside Telecom
21. aug. 2020 - 21:25 | Endret 22. aug. 2020 - 16:19

Forskere har oppnådd den raskeste internettilkoblingen noensinne. Farten er så høy at det kun trengs ett sekund for å laste ned alt innholdet på Netflix.

Forskerne fra University College London klarte å overføre 178 terabit data per sekund. Dette er dobbelt så mye som brukes i noe system i verden, og 20 prosent raskere enn den tidligere rekorden, skriver Independent.

Farten er så høy at det kun trengs ett sekund for å laste ned hele katalogen på Netflix.

Den nærmer seg også den teoretiske grensen for dataoverføring, først utviklet av den amerikanske matematikeren Claude Shannon i 1949.

Gjennombruddet vil sannsynligvis ikke komme private internettbrukere til gode, men kan ha store konsekvenser for industri, næringsliv og det offentlige.

Forskerne mener også at det er relativt enkelt og kostnadseffektivt å gjennomføre oppgraderingene på den fiberoptiske infrastrukturen som behøves for å oppnå høyere de høyere hastighetene.

(©NTB)

Saken er korrigert etter publisering da det sto «terabyte data per sekund» istedenfor «terabit data per sekund» om overføringshastigheten. Også Independent har rettet dette.

Les også

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.