BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny gratis virtualisering fra VMware

VMware er klar med en offentlig beta av det kommende gratisproduktet Server 2.

13. nov. 2007 - 15:51

VMware melder at de har lagt ut en offentlig beta av sin Server 2, beskrevet som neste generasjon av selskapets virtualiseringsprodukt, som skal være både gratis og enkel å ta i bruk.

Programmet kan lastes ned her: VMware Server 2 Beta.

Server 2 brukes til å partisjonere en fysisk server i flere virtuelle maskiner, som så kan settes opp til å kjøre et bredt utvalg varianter av både Linux og Windows.

Ifølge selskapet er produktet beregnet på bedrifter som raskt vil høste fordelene som virtualisering kan gi. VMware Server (1) har hittil vært lastet ned i over tre millioner eksemplarer. 70 prosent av nedlastingene skal være foretatt i små og mellomstore bedrifter.

VMware betrakter gratisproduktet som første skritt til å bruke selskapets tyngre systemer med samlebetegnelsen VMware Infrastructure.

VMware Server 2 har et web-basert brukergrensesnitt for konfigurasjon og drift. Blant nyhetene i versjon 2 er støtte for høyhastighets USB 2.0, støtte for opptil 8 GB minne per virtuell maskin, og støtte for opp til to virtuelle SMP-prosessorer. På 64-bits maskiner tilbys støtte til 64 bits operativsystemer.

Beta-perioden antas å vare til godt over nyttår. Det vil kunne tegnes supportavtaler for Server 2 når betautgaven erstattes av det endelige produktet.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.