Ny IP-telefonist med rekordlave priser

Nettringen ble etablert 1. desember, og har allerede endret sin prispolitikk for å lokke til seg nye kunder.

Nettringen ble etablert 1. desember, og har allerede endret sin prispolitikk for å lokke til seg nye kunder.

Tilbydere av bredbåndstelefoni popper opp som paddehatter, og konkurransen blir stadig mer tilspisset.

Sist ute er Nettringen som hevder å være Norges billigste leverandør av IP telefoni. Bredbåndsleverandøren viser til Post og Teletilsynets telepriser, der abonnementene «Standard» og «Small» troner med god margin.

Men Teletilsynets prissammenligninger kan variere fra dag til dag. På bare 14 dager har Nettringen forandret sin prispolitikk og fjernet etableringskostnaden. Til gjengjeld har engangsinvesteringen av adapteren økt med 200 kroner fra 595 til 795 kroner. Prisen på adapteren kan koste opptil 995 kroner, alt avhengig av om brukeren ønsker seg en eller to linjer.

Nettringen baserer seg på inntekter utelukkende fra oppstartavgiften, som ligger noe høyere enn konkurrentene med 88 øre til fasttelefoni og 99 øre til mobiloperatørene Telenor og NetCom.

Til gjengjeld har standard abonnementet ingen etableringsavgift og null kroner per minutt mot fasttelefoni. Med abonnementet Small koster et forhåndsbetalt abonnement 99 kroner i måneden. Da kan man ringe inntil 360 minutter norgestakt og inntil 60 minutter på mobiltelefoni.

Nettringen har ingen bindingstid.

- Vi ønsker å være en gulrot i markedet og vårt mål er å knytte til oss opp mot 10.000 nye kunder til neste år, sier salg og markedssjef Øistein Øien til digi.no.

Til sammenligning har den største konkurrenten, Telio, som var først ute og ble operativ i det norske markedet fra 1. mars, nå over 30.000 kunder.

Øien mener å gå inn på et etablert marked, der alle som har bredbåndstilknytning er aktuelle kunder ettersom løsningen er uavhengig av nettleverandør.

Han tror IP-telefoni er det markedet som kommer til å vokse raskest til neste år, og Øien ser fram til å puste Telenor i nakken. Prognosene for Danmark til neste år er 200.000 kunder.

Sammenligner man prisen med Telenor kan kunder hos Nettringen ringe 180 samtaler som tilsvarer bare abonnementsprisen hos Telenor. I tillegg kjører Telenor med en oppstartpris på 59 øre og tellerskritt på dagen på 21 øre minuttet.

Nettringen har i løpet av 17 dager etablert 100 kunder.

Til toppen