Ny kunde tar i bruk Cell-prosessoren

IBM skal for første gang levere Cell-prosessoren til et selskap utenfor spillindustrien.

IBM skal for første gang levere Cell-prosessoren til et selskap utenfor spillindustrien.

Mercury Computer Systems og IBM annonserte i dag at førstnevnte skal ta i bruk IBMs Cell-prosessor i forbindelse med avanserte datasystemer for dataintensive bruksområder. Mercury er det første utenfor spillindustrien som bruker Cell-teknologien.

I første omgang planlegger Mercury å integrere Cell-prosessoren inn i et bredt utvalg av framtidige produkter, med sikte på en dramatisk økning i regnekraften innen områder som radar, sonar, MRI, CT og digital røntgen, i tillegg til industriell inspisering, luftfart, forsvar, seismisk prosessering og telekommunikasjon. Ifølge Mercury gir nye sensoregenskaper innen disse områdene en enorm økning i datamengdene som må prosesseres.

Til Wall Street Journal sier teknisk sjef for Mercury, Craig Lund, at tidlige undersøkelser av Cell viste at prosessoren var tre til fire ganger mer effektiv enn en serie Intel-prosessorer i forbindelse med behandling av radarbilder.

    Les også:

I tillegg til å levere brikkene og å tilby hjelp fra mellom 50 og 100 av IBMs teknikere knyttet til selskapets Engineering and Technology Services-gruppe, skal IBM designet og produsere hovedkortlignende maskinvare som skal gjøre det mulig å montere prosessorene inn i Mercurys systemer.

IBM skal også være i samtaler med blant annet Boeing og Raytheon om Cellbaserte bruksområder. Dette forteller Darryl Solie, ledende systemarkitekt i IBMs Engineering and Technology Services-gruppe til Wall Street Journal.

Til toppen