Ny Mac-versjon av Photoshop Element

Adobe lanserte denne uken en ny Mac-versjon av bilderedigeringsprogrammet Photoshop Elements

Ny Mac-versjon av Photoshop Element

Adobe lanserte denne uken en ny Mac-versjon av bilderedigeringsprogrammet Photoshop Elements

Adobe har lansert Photoshop Elements 4.0 for Mac. Den tilsvarende Windows-versjonen kom allerede i september i fjor.

Den nye versjonen har fått forbedret funksjonalitet for å fjerne røde øyne, slik at det nå skal være mulig å automatisk korrigere denne vanlige feilen i samme prosess som man henter bildene fra kameraet til programmet.

Med den nye funksjonen "Magisk markeringspensel" skal brukeren enkelt velge ut en avgrenset del av et fotografi og justere farge, belysning og kontrast bare på dette området.

Funksjonen for korrigering av hudfarger skal raskt gi en mer virkelighetstro gjengiving av hudfarger. "Magisk ekstrahering" skal gjøre det enklere å fjerne uønskede detaljer fra bilder gjennom dypetsingsteknikk.

Programmet støtter filhåndteringsfunksjonen Adobe Bridge for Elements, som skal gjøre det enklere å søke og håndtere store mengder bilder, samt å håndtere bilder gjennom å legge til, slette eller flytte bilder i mapper på harddisken. I fullskjermsmodus, som også kan brukes for lysbildeshow, skal man kunne sammenligne og velge ut sine favorittbilder fra harddisken eller en annen lagringsenhet.

Med Adobe Bridge for Elements kan man også søke på metadata, slik at man for eksempel kan finne bilder tatt med blitz, med en bestemt lukkertid eller blender, eller med en bestemt kameramodell. Søk kan også lagres i form av filtre for ofte gjennomsøkte filer, eller lagres som samlinger.

Adobe Photoshop Elements 4.0 for Mac med PowerPC-prosessor og Mac OS X 10.3 eller 10.4, er nå tilgjengelig på markedet i engelsk versjon. Veiledende utsalgspris er 925 kroner, inkludert mva.

Til toppen