Ny merkeordning for HDTV-skjermer

Nå skal det bli slutt på forvirringen rundt hva som er klart for ekte HDTV og ikke.

Nå skal det bli slutt på forvirringen rundt hva som er klart for ekte HDTV og ikke.

EICTA (European Information and Communications Technology Industry Association), en organisasjon som i utgangspunktet skal forbedre foretningsmiljøet for de europeiske IKT- og konsumentelektronikksektorene, annonserte i dag vilkår for "HD ready"-merking av HDTV-skjermer.

Merkingen skal gjøre det enklere for forbrukere å finne TV-er og andre skjermer som kan vise høyoppløselig fjernsyn på en måte som også støttes av innholdsleverandørene.

- Det er svært viktig at offentligheten blir informert om mulighetene skjermene beregnet for privatpersoner har for å tilby høyoppløselig fjernsyn, samt at kringkasterne forstår hva som vil skje med deres innhold, sier Daniel Sauvet-Goichon, forman i EBUs tekniske komité, i en pressemelding.

- "HD ready"-merket støttes fullt ut av Europas nasjonale kringkastere, som er medlemmer av EBU (European Broadcasting Union). EICTAs "Conditions for HD Labelling of Display Devices" tilbyr en velbalansert tilnærming som henvender seg til seernes og kringkasternes behov for sikkerhet knyttet til interoperabilitet med framtidige HD-mottakerprodukter, sier Sauvet-Goichon.

    Les også:

Kravene fra EICTA for å få HD-Ready merket, innebærer i korte trekk:

  • Minimum 720 fysiske linjers oppløsning
  • Analog komponent videoinngang
  • HDMI eller DVI digital videoinngang kompatibel med HDCP kopibeskyttelse
  • Kompatibilitet med formatene 720P (50 Hz og 60 Hz) og 1080i (50 Hz og 60 Hz)

Blant selskapene som er først ute med å annonsere støtte for "HD ready"-merket, er Pioneer.

- Vi tror mange forbrukere som nylig har kjøpt seg en stor og flat TV, tror de har kjøpt seg en HDTV-kompatibel TV, men sannheten kan være en ganske annen, sier Finn Urianstad i Pioneer Norge, i en pressemelding.

- Har du kjøpt en TV med for lav oppløsning, manglende innganger eller begrenset formatkapasitet, vil du ikke få glede av HDTVs fantastiske kvalitet. HD-Ready merket vil gjøre det lettere for forbrukerne å orientere seg i det stadig større tilbudet av store, flate og flotte TV-er, sier Urianstad.

"HD ready"-merket tildeles utstyr innenfor et selvsertifiserende regime.

Til toppen