«Ny» minnetype omsider billigst

For første gang er prisen på DDR2-minnebrikkere lavere enn prisen for de tradisjonelle minnebrikkene.

For første gang er prisen på DDR2-minnebrikkere lavere enn prisen for de tradisjonelle minnebrikkene.

Prisen på DDR2 SDRAM minnebrikker på spotmarkedet sank fredag til et nivå som er lavere enn prisen for tilsvarende DDR SDRAM minnebrikker. Dette skriver X-bit Labs, som har hentet tallene fra DRAMeXchange.

Prisen på en 512 megabits DDR2-minnebrikke med klokkehastighet på 533MHz var fredag helt nede i 4,90 dollar. Gjennomsnittprisen var 5,18 dollar. De tilsvarende prisene for 512 megabits DDR-minnebrikker med klokkehastighet på 400 MHz var henholdsvis 5,15 dollar og 5,21 dollar.

En rekke av Intels brikkesett, i tillegg til blant annet Nvidias nForce4, støtter eller til og med krever DDR2-minne. Interessen for disse brikkesettene ventes å øke når prisen på DDR2-minne nå er blitt lavere enn prisen for den eldre minnetypen.

Ifølge X-bit Labs antas det nå at DDR2-baserte minnemoduler i løpet av få uker vil være lavere enn for tilsvarende DDR-minnemoduler. I Norge har man trolig kommet denne situasjonen noe i forkjøpet.

    Les også:

Ifølge Hardware.nos prisguide, koster de billigste 512 megabytes DDR400-modulene merket med produsentnavn (Veritech) 360 kroner i Norge. Tilsvarende pris for en navngitt (Spectec) DDR-533-modul på 512 MB, er 340 kroner. I Norge er det altså allerede mulig å få tak i DDR2-minne som er billigere enn tilsvarende DDR-minne.

Til toppen