BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny mod-chip gjør Xbox-cracking enklere

Et australsk selskap har kommet med et kretskort for Xbox med komplett BIOS. Tidligere har ikke slike kort blitt solgt med komplett BIOS fordi Microsoft har sittet på rettighetene, noe som til nå gjerne har krevd omfattende lodding fra brukernes side.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
24. jan. 2003 - 15:02

Australske OzXChip lanserte nylig en mod-chip, et slags kretskort, som gjør det betraktelig enklere å utvide bruksmulighetene for Xbox. Modchips har vært på markedet en god stund, ikke bare for Xbox, men også for blant annet PlayStation 2. Problemet med kortene til Xbox er at de ikke har vært utstyrt med komplett BIOS. Det har betydd at brukerne av slike kort til dels har måttet gjøre store inngrep i maskinvaren i Xbox for å få kortet til å fungere.

OzXChip – modchip for Xbox
OzXChip – modchip for Xbox. Foto: OzXChip

Den nye brikken fra OzXChip inneholder en komplett BIOS, Cromwell, som er utviklet av Linux on the Microsoft Xbox-prosjektet. Denne er - i motsetning til Microsofts BIOS - fritt tilgjengelig og lovlig å endre. Kortet skal kunne settes inn i Xbox-maskinen uten at det er behov for omfattende lodding.

Etter det vi forstår er det bare snakk om å lodde fast de ni pinnene som sitter på kortet til et spesielt grensesnitt i Xbox-en.

Sammen med det nye kortet følger det et program, OzXFlash, som gjør det mulig å bytte ut BIOS-en på kortet uten å måtte demontere den og gjøre jobben ved hjelp av en EEPROM-brenner (Electrically Erasable Programmable Read-Only Memory) og en PC. Det hele kan gjøres ved å brenne en CD med BIOS-en du ønsker å benytte sammen med OzXFlash-programvaren.

Hvilke nye egenskaper kortet vil gi avhenger av hvilken BIOS du benytter. Men blant de vanlige egenskapene er muligheten for å spille av sikkerhetskopierte plater, å spille DVD-filmer uavhengig av sonetilhørighet, å installere en større harddisk, samt muligheten for å bytte BIOS igjen.

Men med Cromwell-BIOS-en skal du også kunne bruke Xbox-en din som en Linux-PC, hvis du ønsker det.

Prisen på OzXChip-kortet er omtrent 55 australske dollar.

(Kilder: Slashdot.org, ZDNet, OzXChip).

Les også

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.