BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny Nero kombinerer brenning og videoredigering

En ny og omfattende utgave av brenneprogrammet Nero ble avduket denne uken.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
19. juni 2003 - 12:16

Under CeBit-messen i New York denne uken har Ahead vist fram Nero 6.0 Ultra Edition, en ny utgave av selskapets velkjent pakke med verktøy for CD- og DVD-brenning. Den nye versjonen skal bli tilgjengelig på markedet den 18. juli i år.

Grensesnittet i Nero 6 skal være redesignet. Sentralt står StartSmart-komponenten som skal gjøre det enkelt både for nybegynnere og avanserte brukere å få tilgang til alle de ulike verktøyene pakken består av.

    Les også:

Den største nyheten i Nero 6 er trolig NeroVision Express 2, et verktøy for å redigere video og å produsere VCD-, SVCD- og DVD-plater. Til nå har den første utgaven av Nero Vision Express vært fritt tilgjengelig for nedlasting for brukerne av Nero 5.5, men programvaren har ikke tidligere fulgt med brenneprogramvaren.

Et annet nytt verktøy er DVD-avspilleren Nero ShowTime. Dette er trolig et temmelig ordinært DVD-avspillingsprogram som er utviklet av Ahead.

Ahead inkluderer også backup-programmet Nero BackItUp, Dette programmet skal tilby flere forskjellige backupmetoder, inkludert muligheten til å fordele sikkerhetskopien på flere CD-er eller DVD-er.

Nero 6 inneholder også Nero SoundTrax, et program for å miksing og produksjon av musikk-CDer.

Støtten for MP3-koding i Nero 6 er begrenset. Programvaren tilbyr i utgangspunktet bare brukeren å rippe og kode 30 musikkalbum om til MP3. Etter det må brukeren kjøpe en plug-in fra Aheads nettsted til en pris på 15 dollar.

Udo Eberlein, president for Ahead, sier til PCWorld.com at årsaken til denne avgjørelsen er at full MP3-støtte ville øke grunnprisen for Nero 6 betydelig, siden lisensordningen Ahead har for MP3 er ganske kostbar i forhold til en del andre aktører.

- MP3 er ikke framtiden. Nyere og bedre formater som ACC (Advanced Audio Coding) vil snart ta over MP3s popularitet, sier Eberlein.

Nero 6 har ubegrenset støtte for koding av ACC.

Når Nero 6 blir tilgjengelig i juli, vil brukere som laster ned programvaren fra Aheads nettsted måtte betale omtrent 60 dollar. Prisen på en innpakket utgave oppgis til omtrent 80 dollar. En rabattordning for brukere av Nero 5.0 eller nyere skal også komme.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.