Ny norsk leder i svenske Crest Computer

Tom Ivar Solbakken, administrerende direktør i datadistributøren CHS Electronics, forlater nå sin stilling for å ta roret i den svenske PC-produsenten Crest Computer.

Tom Ivar Solbakken, administrerende direktør i datadistributøren CHS Electronics, forlater nå sin stilling for å ta roret i den svenske PC-produsenten Crest Computer.

Tom Ivar Solbakken (39) inngår nå i konsernledelsen til det svenske selskapet Crest Computer. Solbakken vil ha ansvaret for konsernets videre ekspansjon i Europa.

Han vil også sitte som viseformann i selskapets styre, går det frem av en pressemelding.

Han forlater nå stillingen som administrerende direktør i datadistributøren CHS Electronics. Solbakken har jobbet i selskapet i fire år, og var administrerende direktør i Santech frem til fusjonen med Micro Software i 1996, da Santech Micro Group (SMG) ble dannet.

Frem til 1997 hadde han det nordiske ansvaret for tre av SMG sine største forretningsområder. Da SMG ble solgt til CHS i 1997 overtok han igjen som sjef for den norske virksomheten.

- Tidspunket er riktig for meg til å ta fatt på nye utfordringer. Jeg har hatt spennende og utfordrende år i SMG/CHS, men føler nå behovet for å gå videre, uttaler Solbakken i pressemeldingen.

- Crest Computer sitt konsept for hvordan man bruker internett som et verktøy for effektiv drift er unikt, og at selskapets gründere og sentrale medarbeidere har lang fartstid i bransjen er jo også et stort pluss.

Selskapet er i dag etablert i England, Sverige, Norge og Danmark med klare planer for Finland, Storbritannia, BeNeLux-landene og Nord-Tyskland.

Les også:


Crest vil bygge europeisk PC-gigant etter modell av amazon.com

Til toppen