Ny Office-pakke neste høst

Men Microsoft vil ikke gi konkret dato.

Ny Office-pakke neste høst
Ny storversjon av Office kommer nok ikke før andre halvdel 2015, men før det kommer det blant annet en Android-utgave. Bilde: Microsoft

Det ser ut til at den neste store versjonen av Office-pakken, kjent som Office 16, kan drøye litt, og vil først lanseres i løpet av andre halvdel 2015. Dette sa Microsofts Julia White på en konferanse i Barcelona, ifølge Cnet.

White fortalte at både klient- og serverapplikasjoner skal lanseres samtidig, i motstetning til tradisjonen der kilentversjonene kommer tidligere.

Den forrige store Office-versjonen ble lansert i oktober 2012.

Ifølge Cnet er Office 16 i full testing i disse dager, både internt og med utvalgte eksterne testere.

Det er imidlertid langt fra det eneste produktet som skal være på vei, skriver Microsoft-kjenneren Mary Jo Foley.

En Office-versjon for Android-nettbrett, som skal være nokså lik iPad-versjonen, skal lanseres snart, muligens i november.

En berøringsvennlig versjon av Office for Windows 8.1 skal mest sannsynlig rulles ut til våren, altså før Office 16 kommer.

Dette skal være et skjermbilde av ny versjon av Office for Mac.
Dette skal være et skjermbilde av ny versjon av Office for Mac. Bilde: cnBeta.com

Og en ny versjon av Office for Mac planlegges lansert tidlig 2015. Mac-utgaven av Office begynner å bli sterkt utdatert, da den ble sluppet i 2010. Det har i det siste dukket opp noen lekkede skjermbilder av den nye Mac-versjonen, som tyder på oppdatert, flatere design tilpasset Yosemite-operativsystemet og høyoppløselige retina-skjermer.

    Les også: