Ny plage-orm sprer seg raskt

En ny e-post-plageånd lover festlige bilder fra festlig lag, men sørger heller for å fylle nettverk og innbokser med unødvendig trafikk.

En ny e-post-plageånd lover festlige bilder fra festlig lag, men sørger heller for å fylle nettverk og innbokser med unødvendig trafikk.

Ormen MyParty sprer seg nå relativt raskt, mener sikkerhetsselskapet Symantec, som har gitt den risikovurdering "3" på skalaen.

MyParty ser ikke ut til å bli verdens verste plage, i og med at den tilsynelatende ikke prøver å ødelegge lagrede filer på datamaskiner den infiserer, eller har andre ondskapsfulle funksjoner. Det er i hvert fall konklusjonen så langt. Ormen leter gjennom Windows´ addressebok (brukes av Outlook / Outlook Express), samt filer med endelsen DBX, som er foldere og postkasser i nevnte e-postprogram.


Deretter benytter ormen sin egen SMPT-motor til å sende ut masse e-post via den SMTP-serveren som er satt opp for maskinen.

Kaspersky Labs mener ormen installerer spion-program på maskiner mned Windows NT, XP eller 2000, men det er ikke klart hva dette programmet gjør helt konkret.

Ormen ankommer innboksen med følgende karakteristika:

Tittel: new photos from my party!
Meldingskropp: Hello!
My party... It was absolutely amazing! I have attached my web page with new photos! If you can please make color prints of my photos. Thanks!
Navn på vedlegg: www.myparty.yahoo.com

Det bør vel nevnes at ormen bare er farlig for Windows-brukere, så alle eplefantaster eller pingvin-geeks kan slappe av.
Til toppen