Ny Playstation langt mer enn en spillmaskin

Sony har avslørt flere detaljer om den kommende, bærbare Playstation-maskinen PSP.

Sony har avslørt flere detaljer om den kommende, bærbare Playstation-maskinen PSP.

Sony Computer Entertainment (SCE), planlegger som kjent en bærbar utgave av Playstation, Playstation Portable (PSP), som skal være en konkurrent til Nintendos Game Boy.

PSP ble første gang annonsert i midten av mai i år og skal blant annet ta i bruk 60 mm lagringsplater med en kapasitet på 1,8 GB med data.

    Les også:

Denne uken avslørte Sony flere detaljer om den kommende spillmaskinen. Det som nå er blitt gjort kjent, er at maskinen vil ha innebygd støtte for trådløse nettverk, slik at flere brukere kan spille mot hverandre uten å måtte koble sammen enhetene med kabler. I tillegg skal man kunne laste ned spilldata til maskinen.

Ifølge The Wall Street Journal vil maskinen også leveres med en adapter som kan gjøre maskinen om til en bærbar tv. I tillegg mener Sony at det skal kunne levere opptil to timer med video med DVD-kvalitet på de små platene PSP støtter.

Ifølge Reuters vil PSP være utstyrt med to kraftige prosessorer og en avansert 3D-grafikkmotor. Enheten skal kunne behandle data ti ganger så raskt som den opprinnelige Playstation-enheten.

SCE har ikke sagt noe om prisen på PSP, men analytikere venter ifølge Reuters at den vil koste mellom 19.000 og 30.000 yen. Nintendo Game Boy Advance SP koster i Japan omtrent 12.500 yen.

Kommende høst planlegger SCE å distribuere en PC-basert programvareemulator til spillutviklere for den nye enheten, mens prototyper av maskinvaren vil dukke opp til våren.

Ifølge Reuters planlegger SCE å vise fram PSP for første gang under E3-messen i USA i mai 2004. Deretter planlegger selskapet å lansere enheten i fjerde kvartal av 2004. Riktignok skriver The Wall Street Journal at PSP først kommer i begynnelsen av 2005, men dette er et svært lite sannsynlig tidspunkt for en lansering av en spillmaskin. Salget før jul betyr svært mye i denne bransjen.

Salget av Playstation 2, som kom på markedet i 2000, har sunket kraftig den siste tiden, noe har stor betydning for Sonys inntekter. Selskapet vil derfor trolig gjøre alt det kan for å lansere nye og etterspurte produkter på markedet så raskt som mulig.

De fulle spesifikasjonene for PSP kan sees i denne artikkelen hos ZDNet Japan (delvis på japansk).

Til toppen