FORBRUKERTEKNOLOGI

Ny rekord i salg av elektronikk i 2021

Salget av forbrukerelektronikk utgjorde 43,6 milliarder kroner i fjor. Det er en økning på 3 prosent fra året før og ny rekord.

Elektronikkbransjen satte ny rekord i omsetning i fjor. Økningen var spesielt stor innen salg av gamingprodukter, hvitevarer og kjøkkenutstyr.
Elektronikkbransjen satte ny rekord i omsetning i fjor. Økningen var spesielt stor innen salg av gamingprodukter, hvitevarer og kjøkkenutstyr. Foto: Heiko Junge/NTB

Gaming, hvitevarer og kjøkkenutstyr står for mye av veksten, viser tallene som bransjeorganisasjonen Elektronikkbransjen la fram torsdag.

– Etter en omsetningsvekst på hele 18 prosent fra 2019 til 2020 hadde vi forventet et resultat nærmere et normalår i 2021, i stedet fortsetter veksten i elektronikkmarkedet, sier administrerende direktør Jan Røsholm i Stiftelsen Elektronikkbransjen.

Omsetningen økte fra 42,3 milliarder kroner i 2020 til 43,6 milliarder i 2021 og inkluderer salg av lyd, bilde og multimedia, hvitevarer og småelektriske produkter, foto, mobiltelefoner og bærbare PC-er til forbrukermarkedet.

– Også 2021 ble preget av korona og nedstenginger, og særlig salget av hvitevarer, spillprodukter og kjøkkenutstyr fortsetter å vokse, sier Røsholm.

Les også

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.