Ny SATA-basert brenner fra Plextor

Plextor annonserte i dag en ny DVD-brenner med serielt ATA-grensesnitt.

Til tross for at mange nye PC-er leveres med bedre støtte for SATA-grensesnittet enn for det tradisjonelle ATA-grensesnittet, er det kun et fåtall DVD-brennere på markedet som er basert på SATA - et grensesnitt som har flere fordeler sammenlignet med forgjengeren, blant annet når det gjelder tilkobling og oppsett. Skal vi tro oversiktene til Produktguiden.no og prisguiden til Hardware.no, er det kun en håndfull modeller på markedet i Norge, hvorav de fleste fra Plextor.

Nå har Plextor lansert en ny toppmodell, og den er utstyrt med nettopp SATA-grensensittet. Modellen, PX-755SA, kan skrive til DVD±R-plater med 16x hastighet og med 10x hastighet til DVD+R DL. Skrivehastigheten er 6x ved bruk av DVD-R DL og DVD-RW, 8x ved bruk av DVD+RW og henholdsvis 48x og 24x ved bruk av CD-R og CD-RW.

Lesehastigheten ved bruk av DVD-plater er 16x, mens den er 48x ved lesing av CD-plater.

Den nye brenneren støtter en mengde teknologier utviklet av Plextor som blant annet skal sikre kvaliteten på brenningen uavhengig av medietype og -produsent, og mulighet for å tilpasse rotasjonshastigheten til bruk i stille miljøer,

Plextor PX-755SA skal komme på markedet i Norge i løpet av februar. Anbefalt utsalgspris er 900 kroner.

Til toppen