Ny servicepakke til XP tilgjengelig for noen

Mange Microsoft-kunder kan allerede nå laste ned Service Pack 3 til Windows XP, også på norsk.

Ny servicepakke til XP tilgjengelig for noen

Mange Microsoft-kunder kan allerede nå laste ned Service Pack 3 til Windows XP, også på norsk.

Microsoft kunngjorde mandag denne uken at den tredje og siste servicepakken til Windows XP nå er ferdig. Men samtidig ble det oppgitt at den ikke vil gjøres allment tilgjengelig for nedlasting før den 29. april.

    Les også:

Mange har nå likevel fått tilgang til servicepakken, i hvert fall 32-bits utgaven. Dette gjelder Microsoft-kunder med Technet- eller MSDN-abonnement. Gledelig er det at også den SP3 for den norske utgaven av Windows XP er tilgjengelig. Microsoft har ikke sagt at den skulle bli utgitt på et senere tidspunkt, men selskapet har hatt som tradisjon å utgi produkter på de største språkene først, for så å utgi de resterende i en senere runde.

SP3 til Windows XP er først og fremst en oppsummering av oppdateringer Microsoft har utgitt tidligere til Windows XP. Dette vil først og fremst komme dem som skal installere XP til nytte, ved at de i stedet for å laste ned en mengde enkeltstående oppdateringer i Windows Update, nå kan laste ned installere én stor oppdatering. Sannsynligvis vil Microsoft også utgi installasjons-CDer som er oppdatert med SP3, men dette er ennå ikke på plass i MSDN.

Filene som nå er tilgjengelig med SP3 til Windows XP, er temmelig store. Den norske utgaven er på 368 megabytes, mens den engelske er på 545 megabytes. Installerer man via Windows Update, vil man trolig ikke måtte laste ned så mye, for da kan det tas større hensyn til hva som er installert på maskinen og ikke.

MSDN-abonnenter finner SP3-filene er tilgjengelige fra topplisten på denne siden.

Til toppen