BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny sikkerhetssuite for bedrifter

Sikkerhetssuiten Check Point Express gir bedrifter med 50 til 500 ansatte, verktøy som VPN, brannmur og inntrengervern.

22. aug. 2003 - 12:42

Sikkerhetssuiten Check Point Express ble lansert denne uken, beregnet på bedrifter med 50 til 500 ansatte.

– Suiten er tilpasset behovet vi har sett i denne nisjen, sier sjef i Check Point Norge, Geir Kristoffersen, til digi.no. – Det er en nøkkelferdig løsning med både sikkerhetsverktøy og driftsverktøy, som dessuten er svært gunstig priset.

Suiten inneholder VPN (virtuelt privat nettverk) for å sikre både fjerne brukere og forbindelsen mellom avdelinger som kommuniserer med hverandre over en internettforbindelse. Videre er brannmuren FireWall-1 med – inkludert proxy-funksjon – og driftsverktøyet SmartCenter som sikrer sentralstyring av brannmurer og VPN-konfigurasjoner. Dessuten har Check Point lagt inn inntrengervernet SmartDefense som bruker en rekke avanserte teknologier for å avsløre og bekjempe forsøk på datainnbrudd. SmartDefense oppdateres løpende gjennom en abonnementsordning. Suiten tilbyr med andre ord det fire funksjonene Check Point har som spesialitet: knytte sammen, beskytte, drifte og akselerere.

– Målgruppen er bedrifter med eksponert infrastruktur, men uten egen IT-avdeling eller tung intern kompetanse. De trenger sikkerhet som er både solid og enkel i bruk. Vi har prøvd å gjøre dette enkelt for dem. Det er én suite med ett varenummer, og det er enkelt å ta den i bruk og komme i gang. Ingen andre har en tilsvarende enkel og solid løsning for denne målgruppen.

Kristoffersen mener at prisstrukturen vil gi Check Point slagkraft.

– Pakken kan lisensieres for 50, 100, 250 og 500 brukere. 50-brukerspakken kan fordeles på tre lokasjoner, og koster 25.000 kroner. I forhold til å kjøpe tilsvarende funksjonalitet på vårt Enterprise-nivå, sparer man 11.000 kroner.

Suiten kan kjøres på Windows og Linux, og vil etter hvert kunne fåes ferdig installert på svartbokser fra selskaper som Nokia, Dell, IBM og Sun. Maskinvarekravet er minimalt, mener Kristoffersen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.