BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny sjanse for Tizen

Skal inn på Samsungs smarte TVer.

Slik skal Samsungs nye TV-grensesnitt se ut.
Slik skal Samsungs nye TV-grensesnitt se ut. Bilde: Samsung
2. jan. 2015 - 10:45

Samsungs Linuxbaserte Tizen-operativsystem har foreløpig ikke vist seg å være en suksess. Det brukes på en del produkter, blant annet flere av Samsungs smartklokker, et kamera og en kommende smartmobil, men utviklerstøtten er ikke akkurat massiv.

Det kan endre seg i 2015, da Samsung nylig bekreftet at Tizen skal inn i samtlige av deres Smart TVer fra i år.

Samsung selger jo store mengder smarte TVer, så det å basere samtlige nye modeller på Tizen-plattformen kan ha stor betydning for operativsystemet.

Fordelene med Tizen på TV er, ifølge Samsung, at det er en standarisert og fleksibel plattform, som er enkel å utvikle for. Smarte TVer med Tizen vil kunne enkelt kommunisere med andre enheter over Wi-Fi Direct, der det skal være veldig enkelt å dele innhold fra Samsungs mobile enheter til TVen, og andre veien.

Selve grensesnittet til TVene vil også bli redesignet til å bli mer oversiktlig og mer visuell.

Samsung lover også flere partnerskap med innholdsleverandører. Blant annet spill-strømming via PlayStation Now-plattformen, sportssendinger og enkle, innebygde spill.

Hovedpoenget virker imidlertid til å være at Samsungs TVer skal sitte i sentrum av et økosystem som omfatter hele hjemmet, og som fortrinnsvis skal bestå av Samsungs produkter. Det loves mer informasjon om de Tizen-baserte TVene på CES-messen neste uke.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.