KARRIERE

Ny sjef i Datatilsynet

Bjørn Erik Thon er utnevnt til personvernets nye vokter.

28. mai 2010 - 08:58

Oppdatert:

Bjørn Erik Thon (46) ble i dag utnevnt som direktør i Datatilsynet, akkurat som ventet og helt i tråd med lekkasjene tidligere på dagen.

- Jeg er glad for at vi nå har funnet en så godt kvalifisert person som Thon til denne viktige stillingen, sier fornyings- og administrasjonsminister Rigmor Aasrud i en pressemelding.

Aasrud fremhever hans brede juridiske bakgrunn og lange ledererfaring fra relevant, offentlig virksomhet. Videre sier statsråden at Thon er særdeles godt forberedt til å takle de utfordringene han vil møte i sin nye jobb.

Stillingen har stått ledig siden Georg Apenes gikk av med pensjon den 9. april etter 21 år i sjefstolen. I de syv ukene som har gått har informasjonsdirektør Ove Skåra vært fungerende direktør.

Thon var en av 15 personer som søkte stillingen, og har hele tiden vært regnet som en av de sterkeste kandidatene til å ta opp arven etter Apenes.

Digi.no vekslet noen ord med den nye direktøren for Datatilsynet fredag morgen. På det tidspunktet var utnevnelsen ennå ikke offentliggjort:

- Jeg vil verken avkrefte eller bekrefte dette. Den saken er sannsynligvis på agendaen til Kongen i statsråd i dag. Du får ringe senere, så kan vi prates da, sa Bjørn Erik Thon.

Tidligere i år uttalte Thon at personvernspørsmål er en av de viktigste utfordringene samfunnet står overfor. Han er utdannet jurist og har fartstid både som advokat- og dommerfullmektig, og som politisk rådgiver i Justisdepartementet.

Bjørn Erik Thon kommer fra stillingen som leder av Forbrukerombudet, en jobb han har hatt i ti år.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.