KARRIERE

Ny sjef kjenner Compaq fra utsiden

Håvard Larsen fra Oracle er ansatt som ny leder i Compaq etter Gunnar Bjørkavåg som kun ble ett år i stillingen.

Therese Werenskiold
10. apr. 2000 - 08:37

Den forrige Compaq-sjefen, Gunnar Bjørkavåg, satt ikke mer en ett år i lederstolen. Han sa opp sin stilling ved juletider i fjor, for å lede Norges Handels og Sjøfartstidende (Medieselskapet som blant annet utgir avisen Dagens Næringsliv).

Håvard Larsen.
Håvard Larsen.

Nå kunngjør Compaq at Bjørkavågs etterfølger er ansatt. Håvard Larsen (44) fra Oracle begynner som administrerende direktør i Compaq 1. juni.

- Bjørkavåg sluttet formelt 1. april, men hadde tre uker pappapermisjon før det. Walther Tygesen, som er visepresident for Compaq i Nord-Europa, har vært operativ leder siden mars, og vil lede selskapet frem til Larsen tar over i juni, forteller markedsdirektør Asbjørn Søgstad til digi.no.

Han sier at lederutvelgelses-prosessen har pågått lenge, og at mange kandidater er blitt vurdert av et eksternt rekrutteringsfirma.

Den påtroppende sjefen har mange års erfaring med Compaq fra utsiden. - Jeg kjenner Compaq som samarbeidspartner med min nåværende arbeidsgiver og som leverandør fra min tid i AS EDB, sier Larsen i en pressemelding.

Larsen ser som sin viktigste oppgave å videreutvikle Compaq innen de områder hvor selskapet er godt posisjonert, men mindre kjent. Dette gjelder områder som konsulentvirksomhet og servicetjenester, samt de mer forretningskritiske løsningene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra