Ny sjef kjenner Compaq fra utsiden

Håvard Larsen fra Oracle er ansatt som ny leder i Compaq etter Gunnar Bjørkavåg som kun ble ett år i stillingen.

Håvard Larsen fra Oracle er ansatt som ny leder i Compaq etter Gunnar Bjørkavåg som kun ble ett år i stillingen.

Den forrige Compaq-sjefen, Gunnar Bjørkavåg, satt ikke mer en ett år i lederstolen. Han sa opp sin stilling ved juletider i fjor, for å lede Norges Handels og Sjøfartstidende (Medieselskapet som blant annet utgir avisen Dagens Næringsliv).

Nå kunngjør Compaq at Bjørkavågs etterfølger er ansatt. Håvard Larsen (44) fra Oracle begynner som administrerende direktør i Compaq 1. juni.

- Bjørkavåg sluttet formelt 1. april, men hadde tre uker pappapermisjon før det. Walther Tygesen, som er visepresident for Compaq i Nord-Europa, har vært operativ leder siden mars, og vil lede selskapet frem til Larsen tar over i juni, forteller markedsdirektør Asbjørn Søgstad til digi.no.

Han sier at lederutvelgelses-prosessen har pågått lenge, og at mange kandidater er blitt vurdert av et eksternt rekrutteringsfirma.

Den påtroppende sjefen har mange års erfaring med Compaq fra utsiden. - Jeg kjenner Compaq som samarbeidspartner med min nåværende arbeidsgiver og som leverandør fra min tid i AS EDB, sier Larsen i en pressemelding.

Larsen ser som sin viktigste oppgave å videreutvikle Compaq innen de områder hvor selskapet er godt posisjonert, men mindre kjent. Dette gjelder områder som konsulentvirksomhet og servicetjenester, samt de mer forretningskritiske løsningene.

Til toppen