TELEKOM

Ny støtteordning for bredbånd

For å tette de siste hullene i dekningen, sier fornyingsminister Rigmor Aasrud.

Den midlertidige støtteordningen vil tette noen av de siste hullene i bredbåndsdekningen, sier fornyingsminister Rigmor Aasrud .
Den midlertidige støtteordningen vil tette noen av de siste hullene i bredbåndsdekningen, sier fornyingsminister Rigmor Aasrud . Bilde: Per Ervland
12. sep. 2011 - 07:41

Oslo (NTB): Fornyingsdepartementet etablerer en midlertidig støtteordning for bredbåndsutbygging.

Støtteordningen har en ramme på 15 millioner kroner og skal bidra til utbredelse av bredbånd i områder som i dag ikke er kommersielt lønnsomme å bygge ut.

Om lag 7 000 husstander i landet mangler i dag et bredbåndstilbud, ifølge en ny rapport.

– Regjeringens mål er at alle innbyggere skal ha tilgang til bredbånd. Det bidrar til bosetting, sysselsetting og verdiskaping i hele landet. Økt bruk av bredbånd kan dessuten gi en miljøgevinst. Den midlertidige støtteordningen vil tette noen av de siste hullene i bredbåndsdekningen, sier fornyingsminister Rigmor Aasrud (Ap).

Midlene blir lyst ut som prosjektmidler i regi av Norges forskningsråd, og alle kommuner og fylkeskommuner i landet kan søke.

Rapporten Bredbåndsdekning 2011 viser at 99,7 prosent har et grunnleggende bredbåndstilbud (0,64 Mb/s båndbredde), 94 prosent har tilgang på minimum 4 Mb/s, mens 67 prosent har tilgang til minimum 25 Mb/s båndbredde.

Rapporten er utarbeidet av Nexia på vegne av Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.