BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny test avdekker farlige "Nokia"-batterier

En ny, belgisk test av Nokia-merkede batterier viser at så mange som halvparten av batteriene mangler sikring mot kortslutning.

18. nov. 2003 - 14:17

Forrige uke ble det kjent at mange Nokia-merkede batterier mangler sikring mot kortslutning. Dette fører til at batteriene kan bli overopphetet til en temperatur over 130 grader, og i verste fall eksplodere. Så langt har 40 Nokia-merkede batterier eksplodert, blant annet i Norge, ifølge Forbrukerportalen.

I den nye testen ble 26 batterier kontrollert. Elleve av dem ble levert av Nokia, mens 15 ble kjøpt inn i belgiske butikker. De originale batteriene var i orden, mens 7 av de 15 fra butikkene manglet sikring.

- Det er helt umulig å avdekke om det er piratbatterier eller originale batterier. Til stede under testingen var blant annet Nokias sjefingeniør på batteriavdelingen, samt ytterligere to Nokia-representanter. De innrømmet overfor oss at selv en Nokia-spesialist ikke kan se om et Nokia-merket batteri er originalt uten å åpne og ødelegge det, sier testansvarlig Frank Vanmaele i den belgiske forbrukerorganisasjonen som står bak mobiltelefon-testene.

Visekonsernsjef Janne Jormalainen i Nokia Mobile Phones sier testen viser at originalbatteriene til Nokia er sikre. Ifølge TV 2 Nettavisen vil han ikke kommentere at det er umulig å finne ut om batteriene som fins i butikkene, er originale eller ikke.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.