BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny TI motor i Suns arbeidsstasjoner

En Texas Instruments UltraSPARC II prosessor på 300 MHz er nå tilgjengelig i Suns arbeidsstasjoner. Den nye prosessoren er ventet å gi Skrivervik et løft i den enden av markedet der det ennå er penger å tjene.

18. mai 1997 - 16:00

En ny prosessor fra Texas Instruments er nå tilgjengelig for Suns Ultra 2 arbeidsstasjonsserie. Skrivervik Data, som representerer Sun i Norge, vil bruke den nye kraftige Ultra Sparc-II prosessoren til tjene penger i høyende-segmentet (high-end).

- Marginene begynner å nærme seg PC markedet i low-end-segmentet. Denne nye prosessoren gir oss økt konkurransekraft i de høyere segmenter. Her er det fortsatt penger å hente, sier markedssjef for arbeidsstasjoner i Skrivervik, Tossen Tøfte, til digi. Tøfte legger til at mesteparten av fortjenesten for Skriverviks del hentes fra brukerstøtte og programvaresalg.

Installering av den nye prosessoren krever ikke oppgradering av øvrig maskinvare. Oppgradering for kunder som allerede har skaffet seg en Ultra 2 maskin foregår simpelthen ved å vippe ut den gamle prosessoren, og sette inn en ny.

Ultra 2 maskinene fra Sun koster, gjennom Skrivervik mellom 130.000- og 300.000 kroner. Maskinene leveres med en eller to prosessorer, og har en basis minneutrustning på 128 MB minne. Maksimalgrensen for minne er 2GB.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.