Ny utgave av Windows 98

Microsoft har bestemt seg for å komme med utgave nummer to av Windows 98. Men stadig er det den gamle kjernen som rår.

Microsoft har bestemt seg for å komme med utgave nummer to av Windows 98. Men stadig er det den gamle kjernen som rår.

Microsoft slo for en tid tilbake sammen sine servicepakke- og OSR-prosjekter (OEM Service Release) for Windows 98. Den nye, samlede prosjektgruppen arbeider nå med å lage en ny utgave av operativsystemet, foreløpig kjent som Windows 98 Second Edition eller Windows 98 2E.

Den nye utgaven vil fortsatt være basert på Win9x-kjernen, men vil få mye ny funksjonalitet og forhåpentligvis noen færre lus..

De fleste nyhetene er allerede blitt annonsert i forbindelse med OSR-prosjekter. Dette inkluderer tett integrasjon med Internet Explorer 5, deling av Internett-tilknytning mellom flere maskiner og bedre støtte for nye typer maskinvare, blant annet USB-modemer.

Microsoft har ikke offentliggjort noen lanseringsdato for den nye utgaven av Windows 98, men det anslås at den vil komme en gang mellom mai og november. Med så stor usikkerhet det er blitt rundt leveringsdatoene til Microsoft, er kanskje så sprikende anslag ikke så unaturlig.

Trolig vil Windows 98 2E bli levert både sammen med nye PC-er og som et separat produkt, men en del av nyhetene vil nok også bli tilgjengelige for gratis nedlasting fra Internett.

Det er interessant at Microsoft nå skal utvikle en nye Windows-utgave basert på Win9x-kjernen. Tidligere har selskapet hevdet at Windows 98 skulle være det siste operativsystemet basert på denne kjernen. Planen var da å benytte samme kjerne i Windows NT/2000 og oppfølgeren til Windows 98. Nå ser det til og med ut til etterfølgeren til Windows 98 2E, Windows 2000 Personal Edition, vil være basert på den samme kjernen. Denne oppdateringen ventes å komme innen år 2003.

Problemet med å levere en konsumenttilpasset Windows-utgave med ny kjerne, er å få denne til å fungere stabilt sammen med spill og annen programvare som er spesielt laget for Windows 9x.

(Kilder: Sm@rt Reseller, The Register)

Til toppen