Ny Windows Mobile skal danke ut iPhone

Kjernen i nylanserte Windows Mobile 6.1 er en kraftig oppgradert nettleser.

Ny Windows Mobile skal danke ut iPhone

Kjernen i nylanserte Windows Mobile 6.1 er en kraftig oppgradert nettleser.

I går lanserte Microsoft en ny utgave av sitt operativsystem for avanserte mobiltelefoner, Windows mobile 6.1, i forbindelse med bransesamlingen CTIA Wireless 2008 i Las Vegas.

Kjernen i denne lanseringen er en omfattende oppgradering av netetleseren Internet Explorer Mobile. Andre endringer skal gjøre systemet sikrere og mer brukervennlig i både arbeid og fritid.

Ifølge Robbie Bach, som leder Microsofts avdeling for dingser og underholdning (Entertainment and Devices), satser selskapet bevisst på at ett system skal dekke behovene til både forbrukere og arbeidstakere.

Den nye utgaven av IE Mobile har to egenskaper som kan tenkes å bringe den på høyde med iPhones nettleser Safari: evnen til enkelt å håndtere store nettsider, og evnen til å håndtere nettjenester i multimedia. Det siste konkretiseres ved at nettleseren håndterer videokodeken H.264 (også kjent som MPEG-4 Part 10) og Adobe Flash, i tillegg til Microsofts egen Silverlight.

Overfor bedriftsmarkedet er den tette integrasjonen mot Outlook og Exchange et sentralt argument.

Mobiler med 6.1 skal enkelt settes opp til løpende å synkronisere avtaler, kontakter, oppgaver og e-post. Behovet for support skal reduseres gjennom et verktøy kalt Getting Started Center. Det skal bidra til å gjøre det enklere å sette opp forbindelser over Bluetooth, tilrettelegge kopling til WLAN og så videre.

Den offisielle lanseringen innebærer ikke at 6.1 er umiddelbart tilgjengelig: Mobiltelefonleverandørene får systemet en gang i tredje kvartal i år. De første mobiltelefonene med 6.1 kan følgelig ventes mot slutten av året, antakelig omtrent samtidig med at de første Android-mobilene, altså mobil-plattformen til Google, kommer på markedet.

ASUS, HTC, Motorola, Samsung og Toshiba er blant leverandørene som lover modeller med Windows Mobile 6.1. Flere som satser på Windows Mobile har også varslet modeller med Android, blant dem HTC, Motorola og Samsung.

    Les også:

Til toppen