Nye kameraer og mobile bildetjenester fra Kodak

På en forbrukermesse i Las Vegas lanserer Kodak en ny visjon for mobil bildedeling.

På en forbrukermesse i Las Vegas lanserer Kodak en ny visjon for mobil bildedeling.

Kodak bruker forbrukermessen 2004 International Consumer Electronics Show i Las Vegas til å lansere nye tjenester for mobil bildebehandling, digitale kamera og konsepter for bildedeling hvor som helst, når som helst.

Produkter og tjenester koples for å sikre bildetaking, lagring, organisering, deling og utskrift, slik at folk kan gjøre mer med bildene sine. De nye produktene, tjenestene og konseptene stilles ut på messen, og omfatter mobile bildeforbedringer, digitale kamera, trådløse kiosker, TV basert Ofoto tilgang via WINDOWS Media Center og NUVUE organisk lyssender diode (OLED) display.

Mobil bildetaking

Den nye KODAK Mobile Service (www.kmobile.com) gir de som bruker mobiltelefoner med kamera tilgang til sin komplette samling av digitale bilder og videosnutter, hvor som helst, når som helst. Alle med et kamera eller bildetelefon som støtter Wireless Application Protocol (WAP) 2.0 kan lagre, få tilgang til og dele sine bilder ved bruk av KODAK Mobile Service direkte via sine håndsett eller en Internett web browser. Man kan også velge og la venner og familie motta meldinger automatisk når nye bilder, videosnutter eller album blir lagt inn på deres online konto.

Kodak viser også en ny tjeneste som gjør det enkelt å printe og dele bilder hos ulike forhandlere ved bruk av den markedsledende serien av KODAK Picture Maker kiosker. De som bruker telefoner med kamera kan overføre sine bilder til en Kodak Picture Maker ved hjelp av Bluetooth og infrarød trådløs overføringsteknologi. Da kan de raskt endre, forbedre og printe ut sine bilder.

Nyheter for hjemmet og bilen

Kodak presenter også en TV-vennlig versjon av Ofoto. Microsoft arbeider med Ofoto, Inc., som er et heleid datterselskap av Kodak, for å utvikle en bildeapplikasjon som er spesielt utviklet for å fungere med WINDOWS Media Center Edition 2004 PCs. For første gang kan millioner av Ofoto kunder få tilgang til sine egne digitale bilder og dele disse via sine Ofoto kontoer. Det kan de gjøre når som helst fra TV-en eller PC display ved bruk en fjernkontroll. Dette samarbeidet viser Kodaks bestrebelser på å gjøre bildedeling enkelt og tilgjengelig, selv fra stuen hjemme.

Kodak viser ellers en digital kamera dock og displayer for bruk i bilen, home-networked trådløse kamerastasjoner og trådløse digitale kamera.

En annen nyhet er verdens eneste 15-tommers NUVUE organic light-emitting diode (OLED) display skjerm. Fordelen med denne teknologien er at man kan se på skjermen fra nesten enhver vinkel.

Les alt om Consumer Electronics Show 2004!

Til toppen