MACBOOK

Nye MacBook Air blir lettere, tynnere – og mye kraftigere

Får M2-brikken under panseret.

Nye MacBook Air blir kraftigere, lettere og tynnere.
Nye MacBook Air blir kraftigere, lettere og tynnere. Foto: Apple
7. juni 2022 - 04:38

Apple benyttet hovedsakelig den første dagen av sin årlige WWDC-konferanse til å presentere nye versjoner av sine operativsystemer, men det kom i det minste én maskinvarenyhet – nemlig den nye utgaven av MacBook Air.

Den oppgraderte versjonen av Apples spinkle bærbare skilter først og fremst med den rykende ferske systembrikken M2 under panseret – en brikke selskapet omtalte i en egen artikkel.

Vesentlig kraftigere

M2-brikken er basert på 5-nanometers produksjonsprosess av andre generasjon, og leverer ifølge Apple 18 prosent høyere CPU-ytelse per watt enn M1.

Den skal også by på en grafikkprosessor som er 35 prosent raskere, og AI-prosessor (neural engine) som er 40 prosent raskere, ifølge produsenten selv.

Av andre vesentlige oppdateringer har nye MacBook Air jekket skjermstørrelsen opp fra 13,3 til 13,6 tommer, og batteritiden ligger på opptil 18 timer – samme som forrige generasjon. På maskinvaresiden kan MacBook Air ellers utstyres med opptil 24 GB minne og opptil 2 TB lagringsplass. 

Det er for øvrig verdt å merke seg at nye MacBook Air utstyres med Apples egen magnetiske ladeløsning, MagSafe 3.

Apple har gjort laptop-en sin enda spinklere. <i>Foto:  Apple</i>
Apple har gjort laptop-en sin enda spinklere. Foto:  Apple

Slankere og lettere

Apple har høvlet bort både vekt og livvidde på den nye bærbare. MacBook Air har en tykkelse på magre 11,3 millimeter, og vekten ligger på beskjedne 1,2 kilogram.

Produsenten sier at det samlede volumet til maskinen er redusert med 20 prosent takket være mer effektiv integrering av komponenter.

En annen designnyhet er at maskinen nå kan fås i fargene «stjerneskinn» og «midnatt», i tillegg til de eksisterende alternativene sølv og stjernegrå.  

MacBook Air med M2 har fått en norsk pris på 19.990 kroner for versjonen med 8 GB minne, 512 GB lagringsplass og 10-kjerners grafikkprosessor. Den tilbys også i en litt rimeligere versjon med 8-kjerners grafikkprosessor og 256 GB lagringsplass til 15.990 kroner.

Maskinen blir tilgjengelig i Norge fra neste måned.  

Problemer med nyeste Mac-OS 12.3.
Les også

Du bør kanskje vente med å oppdatere til Mac-OS 12.3

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.