Nye PC-er fra Dell sikrer brukerens data

Dell annonserte i dag PC-er som kan utstyres for dobbel lagring av brukerens data.

Dell annonserte i dag PC-er som kan utstyres for dobbel lagring av brukerens data.

Mange PC-er fra store produsenter som HP og Dell leveres med en gjenopprettelses-CD, slik at brukeren kan reinstallere systemet på harddisken slik det var da PC-en ble levert. Dette kan være nødvendig når systemet er gått i stå, eller når harddisken har takket for seg og en ny må tas i bruk.

Men sikring av brukerens egne data, det har stort sett blitt overlatt til brukerne selv.

Nå har Dell annonsert en tilleggsløsning til tre nye, stasjonære PC-er, Dimension E310 og E510, samt XPS 400, som kommer på markedet, i hvert fall i USA, i november.

Løsningen, som kalles DataSafe og som skal koste 99 dollar, inkluderer en ekstra, 80 GB harddisk hvor det lagres en ekstra kopi av dataene lagret på den primære harddisken. Dette gjøres ved hjelp av en RAID-løsning. Ifølge Associated Press planlegger Dell også større diskstørrelser.

Programvare som følger med vil overvåke tilstanden til harddiskene og varsle brukeren om eventuelle problemer. Den skal også la brukerne gjenopprette datamaskinen til en tidligere tilstand, hvis problemer skulle oppstå.

Nå er det selvfølgelig ikke sånn at en slik løsning har vært utilgjengelig for brukerne tidligere, men da har de måttet basere seg på tredjeparts programvare og sette opp det hele på egenhånd.

En talsmann for Dell, Liem Nguyen, sier til Associated Press at målet med dette tilbudet er å gjøre det hele enkelt for forbrukerne.

Til toppen