Nye prosessorer og priskutt fra Intel

Til uka lanserer Intel to nye prosessorer med klokkehastighet på opptil 600 MHz. Samtidig senkes prisene på en del eldre modeller betydelig.

Til uka lanserer Intel to nye prosessorer med klokkehastighet på opptil 600 MHz. Samtidig senkes prisene på en del eldre modeller betydelig.

Lanseringen skal ifølge Intel skje mandag 2. august. Samtidig med at selskapet lanserer en 600 MHz Pentium III-prosessor og en 500 MHz Celeron-prosessor, senkes prisene på de eldre Celeron-utgavene - akkurat tidsnok til å rekke skolestartsalget...

De to nye prosessorene vil ha en forholdsvis lav introduksjonspris sammenliknet med tidligere modeller.

600 MHz-utgaven av Pentium III vil koste 669 dollar i kvanta på 1000 enheter. Til sammenlikning ble 550 MHz-utgaven introdusert for 774 dollar. Den nye Pentium III blir dermed rimeligere enn det AMD tar for sine 600 MHz Athlon-brikker. Også den nye Celeron-brikken blir rimeligere enn normalt, 167 dollar per stykk i kvanta på 1000 enheter. Normal introduksjonspris for Celeron-brikker har ifølge Electronic Buyers' News vært mellom 169 og 177 dollar.

I forbindelse med lanseringen av de nye prosessorene, senker Intel prisene på flere av de eldre Celeron-prosessorene. Intel har ikke offentliggjort priskuttene ennå, men ifølge amerikanske distributører vil priskuttene bli på mellom 17 og 22 prosent. 333 og 366 MHz-utgavene vil ikke bli berørt av denne prisreduksjonen.

Til toppen