RESULTATERFINANS

Nye regler gir minus for Mamut

Mamut-sjef Eilert Hanoa gjør det bra, men må rydde i regnskapet for bytte til de nye IFRS-reglene.

13. jan. 2005 - 09:03

Økonomisystem-leverandøren Mamut vokser videre og fjerdekvartalstallene ser i utgangspunktet bra ut.

Mamut ASA oppnådde en vekst på 31 prosent i fjerde kvartal mot samme kvartal i 2003. Omsetning endte på 41,8 millioner kroner med et driftsresultat før avskrivninger på 5,5 millioner kroner, sammenlignet med 2,3 i samme periode 2003. Selskapet fikk i løpet av kvartalet over 3.000 nye kunder i de fire markedene hvor selskapet er representert.

- Vi er svært fornøyd med over 3.000 nye kunder i løpet av dette kvartalet og vi forventer videre vekst i 2005. En organisk vekst som overstiger 30 prosent i årets to siste kvartaler gir selskapet en meget god posisjon inn i 2005, sier Eilert Hanoa, administrerende direktør i Mamut ASA.

Men resultat ender på minus på 400.000 kroner før skatt på grunn av innføringen av de nye IFRS-regnskapsregelen alle de børsnoterte selskapene må bytte til. For omleggingen betyr at Mamut må gjennomføre enkelte avskrivninger, forteller Mamut-sjef Eilert Hanoa til digi.no.

Norske børsnoterte selskaper må fra 1. kvartal 2005 levere sine regnskaper i henhold til EU-standarden IFRS/IAS. Mamut har derfor implementert de viktigste effektene av IFRS med virkning fra 2004 for effektivt å kommunisere hvilken effekt IFRS har for Mamuts regnskap og for å oppnå full sammenlignbarhet med kommende regnskapstall.

- For Mamuts del påvirker IFRS visse elementer i kostnadsføringen, men har ingen effekt på inntektsføringen, forteller Hanoa.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.