RESULTATERFINANS

Nye tall motviser at indisk IT-bransje sliter

Indisk IT-bransje kan miste sin kostnadsfordel, men i dag la Infosys frem nye rekord-tall.

13. apr. 2007 - 10:07

Varslelampene blinker stadig rødere for indisk IT-bransjen. Både de indiske IT-selskapene selv og de store gigantene har i rakettfart bygget opp sine kontorer rundt i India.

Men nå truer den ekstreme økonomiske veksten bransjen. Blant annet Gartner og nylig det mektige mektige kredittvurderings-selskapet Dun & Bradstreet advarer mot en stadig dyrere rupee, for høy lønningsvekst og at de ansatte i bransjen bytter jobber i et forrykende tempo.

Det er derfor knyttet enorm spenning til tallene som nå kommer for første kvartal og i dag morges la la Infosys, den neste største av de indiske gigantene frem sine tall.

De indikerer at IT-bransjen foreløpig klarer å kompensere for utfordringene. Infosys la frem nye rekordtall som fortsetter nesten å bryte naturlovene. For hvem ellers kan legge frem tall som viser en omsetningsvekst på 44 prosent og samtidig en vekst i resultat på skatt på utrolige 77 prosent? Og marginene er upåklaglige.

Infosys setter nesten igjen med en av tre omsatte kroner. Infosys omsatte for 5 milliarder kroner i første kvartal og fikk et resultat på 1,6 milliarder kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.