Nye ThinkPads utstyres med AMD-prosessor

Første gang for Lenovo.

Lenovo ThinkPad Edge 13-tommer
Lenovo ThinkPad Edge 13-tommer

Første gang for Lenovo.

Lenovo har i forkant av denne ukens Consumer Electronics Show (CES) forhåndsannonsert at selskapet fra og med i morgen skal tilby to nye, bærbare pc-serier i ThinkPad-familien. Det mest oppsiktsvekkende med dette er at flere av modellene utstyres med prosessor fra AMD, noe Lenovo ikke har gjort tidligere. Det har derimot IBM, som solgte pc-avdelingen til Lenovo i 2005.

Den ene maskinen som blir utstyrt med en AMD-prosessor er 13,3-tommers modellen i den nye ThinkPad Edge-serien. Dette blir den første ThinkPad med tokjernet AMD-prosessor, enten Turion Neo X2 Mobile eller den notebook-utgaven av en billigere Athlon Neo X2-prosessoren.

Lenovo vil tydeligvis ikke satse fullt og helt på AMD i denne omgang, så maskinen kan også leveres med Intel-prosessor med svært lavt spenning (ULV). Disse skal kunne øke batteritiden med opptil 60 prosent, avhengig av størrelsen på batteriet.

Lenovo ThinkPad Edge 13-tommer
Lenovo ThinkPad Edge 13-tommer

Forøvrig ser det ut til at disse modellene er identiske. De leveres med blant annet GPS-mottaker, multitouch styreflate og tastatur som tåler en skvett med kaffe eller annen drikke.

I USA vil maskinen koste fra 549 dollar. Modeller med 14- eller 15-tommers skjerm kommer først i andre kvartal.

Den andre AMD-baserte ThinkPad-modellen fra Lenovo er ultraportable ThinkPad X100e. Den vil i første omgang kun bli levert med prosessoren AMD Athlon Neo MV-40 og ATI Radeon HD 3200-grafikk. Med det minste batteriet veier den 1,36 kg, mens det største skal gi en batteritid på nærmere fem timer. Maskinen er utstyrt med 11,6 tommers skjerm og en pris som starter på 449 dollar i USA.

Dermed blir dette den klart billigste maskinen i ThinkPad X-familien. I dag koster den billigste maskinen i X-serien 979 dollar i USA og 12.500 kroner (inkl. mva) i Norge.

Lenovo ThinkPad X100e
Lenovo ThinkPad X100e

Begge maskinen leveres med Windows 7 som standard.

Til toppen