Nye toppdomener forsinket

Klør du i fingrene etter å registrere deg under .biz, .name eller noen av de andre nye toppdomenene? Det kan ta tid.

Klør du i fingrene etter å registrere deg under .biz, .name eller noen av de andre nye toppdomenene? Det kan ta tid.

Det er bare å smøre seg med tålmodighet hvis du er en av dem som sitter og venter på å få registrere nye navn under toppdomenene som nylig ble ratifisert av Internet Corporation for Assigned Names and Numbers. De nye toppdomenene .aero, .biz, .coop, .info, .museum, .name og .pro ble vedtatt i november iår, og mange - både privatpersoner og bedrifter - står klare til å kapre de mest ettertraktede nettadressene under hvert toppdomene.


Men privatpersoner må sannsynligvis smøre seg med tålmodighet, for ICANN går nå ut og sier de har problemer med å få ferdigstilt avtalene med selskapene som skal stå for registreringen, skriver Internet News. Norske NamePlanet står bak Global Name Registry, som skal ta seg av administrasjonen av .name-domenet.

På grunn av juleferie og andre forsinkelser er kontraktsigneringen utsatt med en måned, til slutten av januar.

De forskjellige registrarene forventes å rulle ut sine tjenester innen fire til seks måneder etter at kontraktene signeres, men privatpersoner må vente enda 60 dager etter lansering før de slipper til. Først skal de store selskapene registrere sine varemerker, og dermed kan det bli både august og september før man kan registrere seg under nytt toppdomene.

Internet News mener det kan bli enda flere forsinkelser for noen av domenene, sånn som .aero, .museum og .pro. Disse er kun tilgjengelige for henholdsvis luftfartsindustrien, museer og advokater, leger og regnskapsførere. Dermed må registrarene gjøre avtaler med organisasjoner som kan verifisere informasjonen.

Til gjengjeld kan det hende at domenene .info og .name blir tilgjengelig utover våren.

Til toppen