Nye trusler om stenging av europeisk Internett

Du har hørt det før, men KPNQwest truer igjen med å stenge det fiberoptiske nettverket sitt i Europa. Det er kun Telia som har garantert for enkelte strekninger.

Du har hørt det før, men KPNQwest truer igjen med å stenge det fiberoptiske nettverket sitt i Europa. Det er kun Telia som har garantert for enkelte strekninger.

Telia har, gjennom Telia International Carrier (Telia IC), sikret seg fransk og italiensk aksess fra KPNQwest .

I en avtale med konkursforvalterne til KPNQwest har Telia fått mulighet til å ekspandere sitt fiberbaserte "Viking Nett" gjennom kjøp i KPNQwests franske datterselskap. Med utgangspunkt i Paris, har Telia fått eierskap på noen av de såkalte Euro-ringene til KPNQwest som sprer seg ut i sentral-Europa, både gjennom Tyskland, Italia og Sveits.

Men dette er sannsynligvis ikke nok til å hindre en alvorlig stopp i europeisk Internett-trafikk, hvis ikke KPNQwest finner en kjøper som er villig til å finansiere driften videre.

Nyhetsbyrået ANP skriver torsdag at hele systemet av fiberoptiske kabler vil bli satt ut av drift hvis ingen kjøper blir funnet innen 19.juli. Det sier direktør J. van der Klauw til nyhetsbyrået.

Etter at KPNQwest ble erklært konkurs i slutten av mai, har det stadig vært spekulasjoner og meldinger om at Euro-ringene skulle bli satt helt ut av drift. Analytikere frykter at stenging av selskapets 25.000 kilometer fiberoptiske kabler i forskjellige europeiske land kan føre til store forsinkelser i dataoverføringen på Internett, skriver NTB.

Men foreløpig har selskapet kun stengt endel av nettet, den delen som de skaffet seg gjennom et ferskt oppkjøp av selskapet Ebone.

Les om KPNQwests kamp for livet:

Til toppen