Nye venner i nettskyen

Åpner for Oracle-programvare i Windows Azure.

Nye venner i nettskyen
Oracle lover økt fleksibilitet for kundene med samarbeidet med Microsoft om blant annet kjøring av Oracle-programvare i Microsoft nettsky, Windows Azure.

Microsoft og Oracle kunngjorde i går at selskapene har inngått et partnerskap som gjør det mulig for kunder å kjøre Oracle-programvare i Windows Server Hyper-V og Windows Azure.

Med Oracle-programvare menes blant annet Oracle Database, Oracle WebLogic Server og Java, som Oracle skal sertifisere og tilby støtte for i de nevnte Windows- og nettskymiljøene.

Microsoft skal tilby de tre nevnte produktene til Windows Azure-kunder, men også Oracle Linux skal gjøres tilgjengelig i Windows Azure.

– Microsoft er dypt engasjert i å gi virksomheter det de trenger, og det er klart at dette er muligheten til å kjøre enterprise-oppgaver i private nettskyer, offentlige nettskyer, og stadig oftere, på tvers av begge, sier Microsoft-sjef Steve Ballmer i en pressemelding.

– Nå vil våre kunder bli i stand til å dra nytte av fleksibiliteten til vårt unike, hybride nettskytilbud med deres Oracle-applikasjoner, -mellomvare og -databasert, akkurat som de har kunnet gjøre på Windows Server i årevis.

Oracle-president Mark Hurd sier i den samme pressemeldingen at selskapet er opptatt av å tilby kundene flere valgmuligheter og mer fleksibilitet, og at samarbeidet med Microsoft er en viktig del av dette.

I første omgang vil det altså være mulig for Oracle-kunder med egen lisens å kjøre Oracle-programvare i Microsofts nettsky. Senere vil Microsoft tilby ferdige konfigurasjoner via Windows Azure Image Gallery.