BEDRIFTSTEKNOLOGI

Nye verktøy for Windows CE

Microsoft minisystem for ikke-PC-er, Windows CE, kommer i versjon 2.0 til høsten, med betraktelig utvidet funksjonalitet.

Eirik Rossen
21. juli 1997 - 16:26

Windows CE 2.0 skal forhåndsvises i september, og lanseres i november på Comdex, melder PC Week.

Innen få uker skal betaversjoner av OEM Adaptation Kit og Software Developers Kit slippes. De skal inneholde støtte til Visual Basic-skript, ActiveX og Java. Fra utviklerhold meldes det at særlig Visual Basic er interessant, siden Visual C++ oppfattes som "klosset" i bærbar og mobil sammenheng.

Den kommende oppgraderingen av Windows CE skal videre inneholde støtte til lokalnett, x86-prosessorer og fargeskjermer. Det betyr at CE vil kunne brukes på langt flere apparater enn hittil tenkt, også klienter i vanlige datanettverk. Systemet skal gjøres modulært, og det skal bli mulig for utviklere å bare lisensiere de delene de har behov for.

Ifølge IDC var det omsatt 49.000 CE-baserte apparater i USA i 1996. Tallet ventes å øke til 1,8 millioner i 2001.

Microcom har nettopp kunngjort en CE-versjon av sin Pocket Carbon Copy. Fra en CE-basert PDA vil du kunne kontrollere en fullverdig PC.

NEC har allerede gjort det mulig å kjøre Windows CE på sine Vr4100 RISC-prosessorer som brukes i ulike typer bærbare apparater. Selskapet har nettopp kunngjort at RISC-prosessorene i Vr4300-serien, beregnet på apparater som DVD-spillere, Windows-terminaler, bilnavigeringssystemer osv, også vil kunne kjøres under Windows CE.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.