RESULTATERFINANS

Nyhetsklipp: Norske sjefer late og grådige

Dette skriver nettavisene av data-, tele-, IT-, og medienyheter tirsdag formiddag.

Therese Werenskiold
30. jan. 2001 - 09:47

dn.no

Norske sjefer late og griske

Norske sjefer over 45 år har det altfor komfortabelt og blir stadig grådigere. Næringslivet vil ha godt av å få inn ledere fra utlandet, mener toppsjefen i et av Europas ledende headhunter-selskaper.

Napster-betaling på trappene
Internettselskapet Napster, som formidler musikkfiler over Internett, sier ifølge talsmenn for eierselskapet Bertelsmann at det i løpet av året vil bli innført medlemskontingent for bruk av systemet,.

Computerworld

Orange åpner for samarbeid med Sonera
Orange er den eneste av de fire svenske lisensinnehavernene for 3G-telefoni som ikke har en samarbeidspartner. Nå åpnes det for et mulig samarbeid med finske Sonera.

Kutter ut websosiologi som mellomfag
Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi ved Universitetet i Oslo legger ned undervisning i faget websosiologi, til tross for stor interesse blant studentene.

Hodejegere refser dotcom
Dotcom-bransjen har gitt oss et dårlig rykte. Det er blitt bortimot umulig å finne toppledere til nystartede selskaper, sier hodejegerne i Transearch.

Kampanje

VG og Kampanje får ros
Norsk Gallups Knut Arne Futsæter mener at VG og Kampanje er lysende eksempler på vellykket vekselbruk mellom papir- og nettutgaver. Forskningslederen i Norsk Gallup sier til fagbladet Journalistens nettsider at disse to mediene skiller klart mellom papir og nett.

Framfab gir bort byrå
Svenske Framfab satser på å være julenisse en måned for sent. I alle fall gir Framfab bort sitt eget reklamebyrå M.O.R. til ledelsen i byrået.

Bertelsmann satser på musikk
Medieselskapet Bertelsmann ønsker nå å satse for full musikk på nettet. Bertelsmann vil lansere en ny musikk-tjeneste som skal ligne svært på populære Napster.

Aftenposten Interaktiv

Børsen lekker for mye
Kurssensitiv informasjon på avveie er stadig Oslo Børs' største problem, mener avdelingsleder ved børsen, Sverre Lilleng.

Lån på anbud over nettet
Det norske selskapet eBest vil tilby lånsøkere et webbasert verktøy som skal gjøre det enkelt for deg å søke lån i flere banker samtidig på nettet.

ITavisen

Stor harddisk for mobilen
Blir minnet i mobiltelefonen din for lite til kontakter, meldinger og andre filer kan en virtuell harddisk være løsningen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.