RESULTATERFINANS

Nyhetsklipp: Øl-reklame på mobilen

Dette skriver nettavisene av data-, tele-, og medienyheter fredag morgen.

Therese Werenskiold
4. mai 2001 - 08:58

Computerworld:

Iskald sommer for konsulenter

Moms på IT-konsulenter vil legge en demper på store prosjekter i det offentlige. Konsulentene får færre oppdrag og lavere priser. Men leverandørene av økonomisystemer jubler over 45.000 kunder med nye behov.

Øl-reklame på mobilen
Den kjente øl-produsenten Heineken har lansert den første interaktive mobil-baserte kampanje i fastlands-Kina. Selskapet benytter tekstmeldinger mens de venter på mer avanserte teknologier som WAP, melder nyhetstjenesten MforMobile.

Aftenposten Interaktiv:

Mulig svensk avisfusjon
Schibsted-eide Svenska Dagbladet forhandler om et samarbeid med Finanstidningen, eid av MTG og mediemilliardæren Jan Stenbeck. (Kilde: Vision)

Grand Prix live på nett
Den internasjonale Grand Prix-finalen blir sendt direkte på Internett, og surferne får selv velge kameravinkel. (Kilde: Politiken)

Børsen håper på 475 millioner
Styret på Oslo Børs regner med at børsaksjene blir solgt for mellom 75 og 95 kroner stykket.

dn.no:

Intern uenighet truer Orange
Problemene hoper seg opp for 3G-operatøren Orange i Sverige, der Schibsted er deleier. Forsøkene med å finne en samarbeidspartner i nettutbyggingen har mislykkes, og nå truer interne stridigheter innen konsortiet med å velte Oranges svenske planer om å bygge ut nettet for tredje generasjons mobiltelefoni, 3G. (Kilde: Dagens Industri)

Rustad ut mot analytikerne
Styreformann Riulf Rustad i Merkantildata blåser av IT-analytikerne som kritiserer selskapets informasjonsstrategi. Rustad ber analytikerne tenke seg om litt.

Kampanje:

Munck har tapt 30 mill.
Konserndirektør Sverre Munck i Schibsted har til nå hatt et papirtap på over 30 millioner kroner på sine aksjer i Scandinavia Online. I fjor var Muncks aksjepost verdt 37 millioner kroner. I dag er verdien på 1,2 millioner (Kilde: Dagens Næringsliv)

Nye folk til Gazette
Kommunikasjonshuset Gazette har ansatt rådgiver Morten Sørensen, tekstforfatter/kreativ leder Eystein Ruud og Hilde Beate Berg, redaktør for nettmagasinet Din familie og tidligere programsekretær i NRK.

ITavisen:

Trøtte Typer som mobil-film
Om ikke NRKs seriefigurer Odd og Geir er trøtte nok, blir de garantert utslitte av å høre tegner-pappa Nielsens planer om kortfilmer på mobiltelefon, internasjonal lansering og helaftens langfilm.

Hegnar Online:

Nettportal nekter naziartikler på internettauksjoner
Nettstedet eBay kunngjorde torsdag at det ikke lenger blir anledning til å selge historiske gjenstander som har med nazisme og Nazi-Tyskland å gjøre på internettauksjonene deres. I kunngjøringen ble det pekt på at det allerede er forbud mot salg av gjenstander fra grupper som Ku Klux Klan, nazister og nynazister, men at eBay har gjort unntak for historiske gjenstander som er minst 50 år gamle. (NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.