Nyhetsklipp: Telenor Venture saksøker Spray Network

Dette skriver nettavisene av IT-, data-, tele-, og medienyheter torsdag formiddag.

Dette skriver nettavisene av IT-, data-, tele-, og medienyheter torsdag formiddag.

dn.no

VG anmelder nettforfalskning

(NTB:) VG Nett anmelder nettstedet CyberCity og en 24-årig mann fra Nord-Norge, som de siste dagene skal ha spredt en forfalsket VG Nett-artikkel om Terje Søviknes. Artikkelen er utstyrt med logoer, fotograf- og journalistnavn hentet fra VG Nett og ser ved første øyekast ut som en VG Nett-artikkel.

Økonominytt vokser på nett
dn.no, Sol Børs og Finans og TV2.no øker mest av nyhetstjenestene på nett. I toppen troner som vanlig Schibsted-eide Sol.no og VGNett.

Rinnan krever 100 millioner av Spray Network
Papirutgaven av Dagens Næringsliv skriver at Telenor Venture-sjef Rune Rinnan og flere norske småaksjonærer føler seg snytt av Internett-selskapet Spray Network. Nå går de til sak. Tilsammen krever de en kvart milliard kroner.

Computerworld

Svensk bredbåndfiasko
Svenske myndigheters løfte om å bringe bredbåndet til folket slår nå sprekker. Kun noen titalls-tusen svensker nyter i dag godt av det storstilte løftet.

Tror nettet svekker avissalget
Byfolk kjøper færre aviser. Konkurransen øker med nettmediene, mener Dagbladets redaktør John O. Egeland.

Svensk nettbokhandel gir studentkreditt
Den svenske nettbokhandelen Lychnis har raskt blitt en populær nettbokhandel for svenske studenter. Den gir nemlig kreditt til studentene.

EU stopper piratkopiering
EU-parlamentet godkjente i går onsdag en lov mot piratkopiering av digitale produkter.

Kampanje

Orkla Medias driftsresultat økte til 205 millioner
Mediebiten i Orkla-konsernet økte sitt driftsresulat for 2000 til 205 millioner kroner. Dette er en bedring på 14 prosent fra 1999-resultatet på 171 millioner. Omsetningen til Orkla Media i 2000 var 3,59 milliarder kroner.

ITavisen

Opera 5.0 for EPOC lansert
Opera Software har lansert den første beta av Opera 5.0 for EPOC, et operativsystemet som mange store mobil- og lommedataprodusenter har valgt for neste generasjons mobil kommunikasjon.

Aftenposten Interaktiv

Overpriset rådgivning
Den svenske staten brukte mer enn 100 millioner kroner på konsulenthjelp under Telia/Telenor- fusjonen. Næringsminister Björn Rosengren får nå hard kritikk av opposisjonen i Riksdagen.

Nettavisen AS

Hemmelig, nemlig - i CIA
Etterretningsorganisasjonen CIA vil ikke at noen skal kunne se hvilke nettsteder agentene ser på. Derfor har de brukt ni millioner kroner på å kjøpe teknologi som sletter alle nettspor.

Til toppen