RESULTATERFINANS

Nyhetsklipp: Varsler blodbad på børsen

Dette skriver nettavisene av data-, tele-, og medienyheter tirsdag morgen.

Therese Werenskiold
13. mars 2001 - 08:52

Aftenposten Interaktiv: Varsler blodbad på børsen

IT-aksjene på børsen vil fortsette å falle, spår investoren Thomas Høegh, som leder investeringsselskapet Arts Alliance. - Det er kvartalet vi nå har foran oss som blir blodbadet, sier han.

IT-kjemper planlegger superbrikke
Sony, Toshiba og IBM går sammen om å utvikle en ny databrikke. De tre selskapene skal i løpet av de neste fem årene investere rundt 400 millioner dollar eller 3,5 milliarder kroner i prosjektet. (NTB/AFP)

Nettavisen:

Felles pengeløft for CoShopper
Netthandelstjenesten CoShopper har klart kunststykket å hente inn 35 millioner kroner i et blodrødt marked. Selskapets gamle investorer stiller gjerne opp for å holde driften i gang. (Kilde: Finansavisen)

Det har klikket for Big Brother-kikkerne
Deltakerne i den norske versjonen av Big Brother har all grunn til å føle seg beæret. Selv etter to uker innesperret i huset er nordmenn fortsatt gale etter å følge dem på nettet.

Computerworld:

Microsoft og eBay sammen om å utvikle e-handelstjenester.
Microsoft og eBay skal bruke hverandres ressurser til å utvikle internettjenster og webteknologi. (Kilde: SiliconValley.com)

dn.no:

Null Telenor-omsetning på Nasdaq
Mandag fortsatte nedturen på Nasdaq-børsen i USA. Til en avveksling var det et nordisk IT-selskap som sto i fokus. Svenske Ericcson førte an i fallet og stupte 25 prosent på høy omsetning etter resultatvarsel. Samtidig ble det i det stille satt en annen rekord på Nasdaq. For første gang ble det ikke omsatt én eneste Telenor-aksje.

Ericsson stuper på sjokkmelding
Det svenske mobiltelefonkonsernet Ericsson varsler om betydelig svakere resultater enn ventet. Aksjen raser over 16 prosent etter at Stockholm-børsen gjenopptok handelen i selskapet. Nokia faller kraftig på børsen i Helsinki og varselet setter dype spor blant europeiske IT-selskaper.

NRK nesten i rute
NRK er i rute i henhold til budsjettene. Nå trenger styreleder Anne Carine Tanum bare å finne Førdes arvtager for å sørge for at tidstabellen blir holdt.

Kampanje:

Ny bunn-rekord for SOL
SOL har nådd en ny historisk bunn. I går ble SOL-aksjen sist handlet for 17,50 kroner. SOL er nå verdt 795 millioner kroner.

DinSide:

NeroMAX for Mac lansert
Endelig kommer det et alternativt brennerprogram for Mac-brukere. Med samme opphav som Nero skulle det kunne bli en sterk utfordrer til Adaptec/Roxio som hittil har vært enerådende.

Bergens Tidende:

Napster engasjerer ryddehjelp
(Origo) Opprydningen på fildelingstjenesten blir større enn Napster trodde. Selskapet tar i bruk det digitale musikkarkivet CDDB. (Kilde: Wall Street Journal)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.