Kryptering

NYT: – Apple skal gjøre iPhone innbruddssikker

Vil gjøre det «umulig» å hacke mobilen.

Apple planlegger angivelig flere sikkerhetstiltak i iOS som skal gjøre det enda vanskeligere å få tilgang til krypterte data på låste enheter.
Apple planlegger angivelig flere sikkerhetstiltak i iOS som skal gjøre det enda vanskeligere å få tilgang til krypterte data på låste enheter. (Bilde: Aas, Erlend)

Vil gjøre det «umulig» å hacke mobilen.

Apple skal være i gang med å forbedre sikkerheten til iPhone og iOS, slik at det blir enda vanskeligere for myndighetene – og selskapet selv – å få tilgang til krypterte data på iPhone-telefoner som er låst.

Dette skriver New York Times. I saken siteres anonyme kilder som skal ha kjennskap til dette arbeidet.

I den pågående saken hvor FBI krever mer bistand fra Apple for å få låst opp iPhonen til Syed Rizwan Farook, den ene av de to som skjøt og drepte 14 mennesker i San Bernardino i desember i fjor, kan Apple trolig installere en modifisert utgave av iOS som fjerner funksjonaliteten som begrenser hvor mange ganger passordet kan tastes inn feil før innholdet slettes.

Manglende passordkrav

Etter alt å dømme kan en slik oppdatering av operativsystemet til iPhone-mobiler gjøres uten at det kreves at brukerens passord tastes inn.

Det er ikke kjent hva de planlagte sikkerhetstiltakene innebærer, men det er ganske åpenbart at en slik mulighet snart kan bli stengt.

Dersom Apple til syvende og sist må bøye seg for kravene fra FBI og det amerikanske justisdepartementet, vil i så fall de langsiktige konsekvensene av et slikt vedtak være begrensede.

For løsningen som FBI vil at Apple skal lage vil ikke kunne installeres på iPhoner hvor passordet ikke er kjent, dersom det også kreves passord for å installere løsningen.

Til toppen